21-07-2020

STAP OVER OP FULL-FRAME SYSTEEMCAMERA'S MET DE NIEUWE NIKON Z 5 EN NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

Amsterdam, 21 juli 2020: Vandaag introduceert Nikon een nieuwe full-frame camera op instapniveau voor de Nikon Z-familie. De Nikon Z 5 is robuust, licht en makkelijk te bedienen, en is een schitterende kans voor iedereen die op fotograferen met een full-frame systeemcamera wil overstappen. Naast de camera brengt Nikon het handzame objectief NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 uit, het kortste en lichtste full-frame zoomobjectief voor systeemcamera's.¹ Het is de perfecte partner voor de Nikon Z 5 en een geweldige mogelijkheid voor elke Nikon Z-maker die een echt handzaam full-frame zoomobjectief wil.

De onder de Nikon Z 7 en Z 6 geplaatste Z 5 is ontworpen voor iedereen die de schoonheid van full-frame fotografie wil gaan verkennen. Of je nu foto's maakt of 4K-video's opneemt, gebruikers zien hun beelden op spannende nieuwe niveaus van detail, diepte en kleur. Beelden met een prachtig dynamisch bereik zijn zelfs bij hoge ISO-waarden haalbaar dankzij een full-frame CMOS-sensor van 24,3 MP die optimaal gebruikmaakt van de zeer grote veel licht opvangende Z-vatting. Nikon's hybride AF-systeem met 273 scherpstelpunten biedt een nauwkeurige scherpstelling over het gehele beeld en dezelfde EVF als de gerenommeerde Z 6 en Z 7 biedt een zeer scherp beeld. Twee kaartsleuven bieden een flexibele opslag en de bediening is moeiteloos dankzij de befaamde ergonomische functies van de Nikon Z, waaronder de diepe cameragreep. De camera kan ook worden gevoed via USB², ideaal als je een lange time-lapse-opname maakt vanuit het venster van de woonkamer.

De Nikon Z 5 is compatibel met alle lichtsterke en compacte full-frame NIKKOR Z-objectieven van groothoek tot telezoom. En de superhandzame NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 is opgenomen in de basiskit van de camera en het objectief. Dit veelzijdige, nieuwe standaardzoomobjectief is klein en scherp, dekt een aantal van de meest iconische brandpuntsafstanden die er zijn en biedt uitstekende prestaties voor foto's en video's. De Nikon Z 5 is ook volledig compatibel met de FTZ-vattingadapter die het gebruik van NIKKOR-objectieven met F-vatting zonder verlies van beeldkwaliteit mogelijk maakt.

Jordi Brinkman, productmanager, Nikon Europe zegt hierover: “De Nikon Z 5 en de NIKKOR Z 24-50mm-objectief bieden een fantastische kans om de voordelen van full-frame fotografie met de Nikon Z te ontdekken. Van rijkere kleuren tot een grotere scherptediepte, je krijgt een prachtige Nikon Z-beeldkwaliteit in een uniek handzaam pakket. Het is de perfecte manier om je creativiteit uit te oefenen en het soort full-frame beelden te maken dat je altijd al wilde."

Nikon blijft haar assortiment NIKKOR Z-objectieven uitbreiden met een verscheidenheid aan uitgebalanceerde objectieven die de creatieve bedoelingen van de fotograaf stimuleren. De NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S wordt naar verwachting later dit jaar aangekondigd. Er is ook een nieuw stappenplan voor het NIKKOR Z-objectief beschikbaar.

Verleg je creatieve grenzen. Nikon Z 5.

Prachtige Nikon Z-beeldkwaliteit: zeer grote Z-vatting van Nikon, krachtige EXPEED 6-processor en full-frame CMOS-sensor van 24,3 MP met een ISO-bereik van 100-51.200.
Kleine kit, grote impact: de superhandzame NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 is opgenomen in de basiskit van de Z 5-camera plus het objectief.
Hybride AF met 273 scherpstelpunten: zorgt voor een vloeiende, snelle en nauwkeurige scherpstelling over het gehele beeld. Oogdetectie-AF volgt de ogen voor perfecte portretten van mensen. Dierendetectie-AF doet hetzelfde voor katten en honden.
Vibratiereductie over vijf assen: foto's blijven scherp en video is stabiel.
Haarscherpe elektronische zoeker met 3.690.000 beeldpunten: de EVF met een hoge resolutie laat niets buiten het beeld. Belangrijke instellingen zoals belichting, ISO en witbalans worden in real-time toegepast.
Nikon Z-ergonomie: de diepe greep voelt veilig en de belangrijkste bedieningselementen zijn perfect geplaatst.
Stevige en toch licht: de camerabody van de magnesiumlegering is afgedicht om stof en vocht buiten te houden.
Twee kaartsleuven, voeding via USB: accepteert snelle UHS-II-SD-kaarten en de camera kan opladen (camera uit) of worden gevoed via USB².
Kantelbaar touchscreen: raak aan om scherp te stellen en te fotograferen en dubbeltik om het beeldveld op 100% te bekijken.
Vloeiende 4K-video's: full-frame NIKKOR Z-objectieven maken een prachtige scherptediepte mogelijk. Maak oogverblindende time-lapse-video's in de camera en maak foto's tijdens het filmen.
Ingebouwde Wi-Fi® en Bluetooth®. Met Nikon's SnapBridge-app kun je eenvoudig foto's en video's overzetten of van een smartapparaat een externe monitor en afstandsbediening maken.

Wees moedig. Voel jezelf vrij. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Superhandzame full-frame zoom: dekt van een veelzijdige groothoek van 24-50 mm tot een standaard brandpuntsbereik en maakt het gebruik van filters van 52 mm mogelijk.
Intrekbaarheidsontwerp: het objectief kan eenvoudig worden in- of uitgetrokken door aan de zoomring te draaien.
Nikon Z-beeldkwaliteit: beelden zijn prachtig scherp en gelijkmatig verlicht over het gehele beeld.
Rijke kleur: ED-glas en asferische lenselementen minimaliseren vertekening over het gehele zoombereik.
Constante kortste scherpstelafstand: van slechts 0,35 m over het gehele zoombereik.
Geweldig voor video's: scherpstellen is stil en focus breathing wordt verminderd voor professioneel uitziende resultaten.
Aanpasbare instelring: gebruik deze voor diafragmaregeling, belichtingscorrectie of ISO-aanpassingen.

¹ De kortste in lengte en lichtste in gewicht onder de standaard zoomobjectieven voor full-frame systeemcamera's met verwisselbaar objectief die op 21 juli 2020 worden uitgebracht.
² Type C naar type C USB-kabel vereist.