21-07-2020

REIK VERDER. NIEUWE Z-TELECONVERTERS VAN NIKON BIEDEN NOG MEER OPTIES VOOR NIKON Z-GEBRUIKERS.

Amsterdam, 21 juli 2020: Vandaag introduceert Nikon twee Z-teleconverters die het bereik van compatibele NIKKOR Z-objectieven vergroten. De Z TELECONVERTER TC-1.4x biedt gebruikers 40% meer bereik en met de Z TELECONVERTER TC-2.0x kunnen gebruikers hun bereik verdubbelen. Het eerste objectief dat compatibel is met deze teleconverters is de NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S. Wanneer het assortiment NIKKOR Z-objectieven wordt uitgebreid, zullen meer objectieven compatibel zijn met de Z-teleconverters.

Nikon's geavanceerde optische ontwerp staat garant voor scherpe beelden met een hoge resolutie bij gebruik van een van de teleconverters. Daarbij blijft de kortste scherpstelafstand van het objectief ongewijzigd. Bovendien zorgen de uitstekende autofocus en de robuuste vibratiereductie van het Nikon Z-systeem voor de precisie en snelheid die van Nikon Z mag worden verwacht. Gebruikers kunnen een telezoomobjectief veranderen in een superteleobjectief of het bereik van een vast-brandpunt-objectief vergroten. Zonder dat dit alles van invloed is op de beeldkwaliteit.

Beide nieuwe Z-teleconverters zijn stevige krachtpatsers. Ze zijn afgedicht om stof en vocht buiten te houden en zijn voorzien van Nikon’s fluorcoat die stof en vuil effectief afstoot. Het ontwerp van de nieuwe teleconverters is vervaardigd van stevig geanodiseerd aluminium met een textuurafwerking en combineert vloeiend met Nikon Z-camera´s en NIKKOR Z-objectieven.

Ines Bernardes, productmanager bij Nikon Europe, zegt hierover: "Nikon's nieuwe teleconverters bieden het spiegelloze camerasysteem van Nikon Z een nieuwe dimensie aan flexibele mogelijkheden. Wanneer het assortiment NIKKOR Z-objectieven wordt uitgebreid, zullen de mogelijkheden voor het gebruik van de Z TELECONVERTER TC-1.4x toenemen. Of je nu actiefoto´s maakt of wilde dieren of natuur fotografeert, je kunt details dichterbij halen zonder van objectief te hoeven wisselen."

Overzicht van belangrijke kenmerken

Z TELECONVERTER TC-1.4x. Breidt het brandpuntsbereik van een compatibel NIKKOR Z-objectief met 40% uit.
Z TELECONVERTER TC-2.0x. Breidt het brandpuntsbereik van een compatibel NIKKOR Z-objectief met 100% uit.
Uitmuntende Nikon Z-beeldkwaliteit. Nikon's geavanceerde optische constructie staat garant voor scherpe beelden met een hoge resolutie en afhankelijk van de gebruikte teleconverter met slechts één of twee stops aan lichtverlies.
Scherp en snel. Uitmuntende autofocus. Rotsvaste vibratiereductie. Gebruikers krijgen de scherpte en snelheid die ze van Nikon Z gewend zijn.
Robuust gebouwd. Z-teleconverters zijn afgedicht om stof en vocht buiten te houden. Nikon’s fluorcoat stoot stof en vuil actief af, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.
Authentiek Nikon. Z-teleconverters zijn vervaardigd van stevig geanodiseerd aluminium met een textuurafwerking en combineren vloeiend met Nikon Z-camera´s en NIKKOR Z-objectieven.