18-02-2020

TWEE FIRMWARE-UPDATES INTRODUCEREN VERBETERDE FUNCTIES VOOR CAMERA'S UIT DE Z-SERIE VAN NIKON

Amsterdam, 18 februari 2020: Vandaag kondigt Nikon het uitbrengen van firmwareversie 3.00 voor de full-frame systeemcamera's Nikon Z 7 en Z 6 en van firmwareversie 1.10 voor de DX-formaat systeemcamera Z 50 aan. Deze firmware-updates bieden een aantal verbeteringen in bestaande functies die de serie systeemcamera's nog krachtiger maken.

Wanneer u de firmware van de Z 7/Z 6 bijwerkt naar versie 3.00, wordt een nieuwe functie Dierherkenning-AF toegevoegd aan de huidige Gezichtsherkenning-AF en Oogherkenning-AF. Terwijl de functies Gezichtsherkenning-AF en Oogherkenning-AF menselijke gezichten en ogen herkennen, herkent Dierherkenning-AF de ogen en gezichten van honden en katten voor een betere scherpstelling. Dierherkenning-AF verzorgt de scherpstelling voor u, zodat u zich kunt concentreren op het creatief in beeld brengen van uw onderwerp. Onderwerp volgen is ook gewijzigd en werkt nu meer als de functie 3D-tracking in digitale SLR-camera's van Nikon, waardoor het gebruiksgemak groter wordt. Er is ook ondersteuning voor meerdere merken CFexpress*-geheugenkaarten toegevoegd.

*CFexpress is een handelsmerk van de CompactFlash Association (CFA).

Firmwareversie 1.10 voor de Z 50 verbetert de AF-regeling bij het maken van zelfportretten in de filmstand. Deze verbetering is aangebracht in antwoord op de wens van gebruikers dat de camera de scherpstelling handhaaft op de gezichten die worden vastgelegd.

Nikon hecht veel waarde aan flexibel reageren op de telkens weer nieuwe behoeften van onze gebruikers en aan het aanbieden van fotografie-ervaringen die de creativiteit blijven stimuleren.

Functies die met deze firmware-updates zijn verbeterd

Z 7-/Z 6-firmwareversie 3.00

1. Dierherkenning-AF voor automatische scherpstelling op het gezicht en/of de ogen van honden en katten
Dierherkenning-AF voegt ondersteuning voor honden en katten toe aan de functie voor gezichts- en oogherkenning. Wanneer er meerdere gezichten of ogen van dieren worden herkend, kan met de multi-selector of met touch-bediening het gezicht of oog worden geselecteerd waarop de camera scherpstelt. Bij video-opnamen kunnen de gezichten van dieren worden herkend.

2. Meer gebruiksgemak bij AF met meevolgende scherpstelling
Het volgen van het onderwerp bij het maken van foto's in de stand AF-C is aangepast en het gebruiksgemak lijkt nu meer op dat van 3D-tracking in digitale SLR-camera's van Nikon. De camera volgt het onderwerp terwijl de ontspanknop half wordt ingedrukt of de AF-ON-knop wordt ingedrukt. Het volgen van het onderwerp eindigt wanneer de gebruiker zijn of haar vinger van de knop afneemt, zodat het scherpstelpunt weer wordt geactiveerd dat was geselecteerd voordat het volgen van het onderwerp begon. Dit biedt meer bedieningsgemak. Daarnaast kan de overgang van weergave met Automatisch veld-AF naar weergave met Onderwerpselectie aan een zelfgekozen knop worden toegewezen. Deze veranderingen zorgen er alle voor dat het onderwerp beter wordt gevolgd en maken het gemakkelijker om het doelonderwerp te activeren en te wijzigen terwijl u door de zoeker kijkt.

3. Ondersteuning voor CFexpress-geheugenkaarten
Naast de CFexpress-geheugenkaarten van Sony worden CFexpress-kaarten (type B) die door ProGrade en Lexar worden gemaakt ook ondersteund met Z 7-/Z 6-firmwareversie 3.00.

Download firmwareversie 3.00 voor de Z 7 hier.
Download firmwareversie 3.00 voor de Z 6 hier.

Z 50-firmwareversie 1.10

Aanpassing van de specificaties van de instelling voor het vastleggen van zelfportretten in de filmstand
Wanneer zelfportretten worden vastgelegd in de filmstand, wordt de scherpstelstand momenteel vergrendeld in de stand AF-S. Met de update naar versie 1.10 wordt de scherpstelstand vergrendeld in de stand AF-F. Deze verandering verbetert de werking doordat de camera tijdens video-opnamen de scherpstelling op het gezicht van de gebruiker kan handhaven.

Download firmwareversie 1.10 voor de Z 50 hier.