07-01-2020

TWEE UITMUNTENDE TELEZOOMOBJECTIEVEN

Amsterdam, 7 januari 2020: Nikon introduceert twee nieuwe professionele telezoomobjectieven. De AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR voor D-SLR-camera's en de NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S voor Nikon Z-systeemcamera's. Deze robuuste telezoomobjectieven leggen de lat voor objectiefontwerp hoger met optische prestaties die equivalent zijn met die van een vast-brandpunt-objectief.

Of u nu binnen in een sporthal of ´s nachts buiten fotografeert, de AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR blinkt uit in een uitzonderlijk oplossend vermogen en buitengewone AF-prestaties. Dit opmerkelijke objectief markeert ook de introductie van een lang verwacht brandpuntsbereik. Fotografen die met een D-SLR-camera bij een brandpuntsafstand van 300 mm willen fotograferen, zijn niet langer verplicht gebonden aan een objectief met één brandpuntsafstand. Ook hoeven ze geen optische prestaties te riskeren door een zoomobjectief te gebruiken waarop een teleconverter is bevestigd.

Het lichtsterke full-frame NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S-objectief is het tweede objectief van de drie onmisbare objectieven voor Nikon-systeemcamera's dat wordt uitgebracht. Of u nu sport, evenementen of reportages fotografeert, dit S-Line-telezoomobjectief bestrijkt het gehele brandpuntsspectrum voor foto's en video's. De scherpstelling is snel, vloeiend en geluidloos. De scherpte is uitstekend over het gehele beeld, zelfs wanneer u opnamen maakt met het maximale diafragma. Bij video-opnamen is focus breathing vrijwel helemaal verdwenen.

Beide professionele objectieven maken gebruik van Nikon's nieuwe SR-glas en ED-glas om chromatische aberratie tegen te gaan en zetten daarmee een stap voorwaarts in optische prestaties. Het resultaat is dat kleurranden sterk worden verminderd en lastiger te regelen blauw licht (korte-golflengtespectrum) nauwgezet wordt gecorrigeerd. Beelden zijn scherper dan ooit tevoren en het contrast is uitzonderlijk.

Nikon D5 | 1/800 sec. | f/2.8 300 mm | ISO 4000 | AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Nikon Z 7 | 1/1250 sec. | f/2.8 200 mm | ISO 200 | NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Dirk Jasper, Productmanager bij Nikon Europe: "Deze nieuwe telezoomobjectieven hebben het meest geavanceerde optische ontwerp van alle zoomobjectieven van Nikon tot nu toe en stellen een nieuwe benchmark voor professionele objectiefprestaties. Nikon's intelligente ergonomie en uitgebreide weerbestendige afdichting maken het plaatje compleet: wat u ook fotografeert, u hebt een objectief dat in alle omstandigheden goed blijft werken."

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Professioneel telezoomobjectief met F-vatting. Dekt een veelzijdig brandpuntsbereik van 120 tot 300 mm met een constant maximaal diafragma van f/2.8.
Vloeiende, nauwkeurige AF. Dankzij prestaties die equivalent zijn met die van een vast-brandpunt-objectief houdt dit objectief gelijke tred met snel of grillige bewegende onderwerpen. Een elektromagnetisch diafragma zorgt voor een exacte belichting bij hoge beeldsnelheden.
Geavanceerd optisch ontwerp. 25 elementen in 19 groepen, met Nikon's ED-glas en SR-glas, plus ARNEO Coat en Nano Crystal Coat. Chromatische aberratie, coma, beeldschaduwen en lichtvlekken worden nauwgezet tegengegaan.
Zeer stabiele VR. Nikon’s vibratiereductie (VR) biedt een voordeel van vier stops, zelfs wanneer een teleconverter is geactiveerd.
Vermaarde Nikon-ergonomie. Knoppen waar functies aan kunnen worden toegewezen, vloeiende overgang tussen de horizontale en de verticale stand en meer.
Geïntegreerde statiefbevestiging. Is naar de voorzijde van het objectief gericht voor een optimaal evenwicht en makkelijker vervoer.
Robuuste constructie. De robuuste constructie en uitgebreide afdichting maken dit objectief gereed voor elke weersomstandigheid onderweg.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Professioneel telezoomobjectief met Z-vatting. Dekt een veelzijdig brandpuntsbereik van 70-200 mm met een constant maximaal diafragma van f/2.8.
Sublieme prestaties. De scherpte en het contrast zijn uitzonderlijk over het gehele beeld. De scherpstelling is vloeiend, snel en geluidloos.
Geavanceerd optisch ontwerp. 17 elementen in 15 groepen, met Nikon's ED-glas en SR-glas, plus anti-reflecterende ARNEO Coat en Nano Crystal Coat. Chromatische aberratie, coma, beeldschaduwen en lichtvlekken worden nauwgezet tegengegaan.
Klaar voor video. Focus breathing is vrijwel helemaal verdwenen en stabiele diafragmaregeling levert natuurlijke belichtingswijzigingen binnen het gehele onderwerp op.
OLED-informatiescherm op het objectief. U kunt snel het diafragma, de scherpstelafstand, de exacte brandpuntsafstand en de scherptediepte direct op het objectief controleren.
Fn-knop. Wijs maar liefst 21 verschillende functies aan de Fn-knop van het objectief toe, van AF-vergrendeling tot lichtmeting, bracketing en meer.
Werkpaard: robuuste, compacte constructie met uitgebreide afdichting om tegen stof en vocht te beschermen.