17-12-2019

RAW-VIDEO-UITVOER VOOR NIKON Z 7 EN Z 6

Amsterdam, 17 december 2019Nikon kondigt vandaag aan dat RAW-video-uitvoer wordt ingeschakeld voor de full-frame systeemcamera's Z 7 en Z 6. De upgrade wordt geleverd met het uitbrengen van firmware 2.20.

Nikon is de eerste camerafabrikant die RAW-video-uitvoer rechtstreeks vanuit een full-frame systeemcamera via HDMI mogelijk maakt. Gebruikers van de Z 7-en Z 6-camera's kunnen een 12-bits RAW-videostream uitvoeren naar een externe recorder van Atomos Ninja V, die deel uitmaakt van de essentiële videokit van de Nikon Z 6¹ ². De videostream wordt vastgelegd in de ProRes RAW-indeling³, die de kleurnauwkeurigheid behoudt en meer helderheid en meer details in schaduwen biedt. Videomakers kunnen profiteren van maximale flexibiliteit bij de nabewerking zonder dat de bewerking wordt vertraagd, wat ideaal is voor HDR-workflows.

Nadat u de firmware-update naar versie 2.20 hebt gedownload, kan ondersteuning voor RAW-video-uitvoer op de Z 7-en Z 6-camera's worden geïnstalleerd bij een Nikon-servicecentrum. Deze service is gratis voor alle Nikon Z 6-camera's die zijn aangeschaft als onderdeel van de essentiële videokit van de Z 6.

Een superieure beeldkwaliteit is het fundament van de Nikon Z-serie en het inschakelen van RAW-uitvoer via HDMI betekent een belangrijke verbetering voor elk soort videograaf. De Z-serie zal via toekomstige firmware-updates tegemoet blijven komen aan de veranderende wensen van gebruikers en functies van de volgende generatie bieden.


¹ Maak uw Z 7- of Z 6-camera gereed voor 12-bits RAW-video-uitvoer. Download de firmware-update naar versie 2.20 en breng uw camera vervolgens naar een Nikon-servicecentrum om RAW te activeren. Hiervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht. Neem contact op met uw lokale Nikon-servicecentrum voor meer informatie.
Download firmware 2.20 voor Z 7 hier.
Download firmware 2.20 voor Z 6 hier.
Vind uw Nikon-servicecentrum hier.

² Externe recorders van Atomos Ninja V vereisen mogelijk ook een firmware-update om compatibel te zijn met RAW-video van Nikon. Raadpleeg voor meer informatie de Atomos-website.
³ ProRes RAW is een RAW-video-indeling die in 2018 door Apple Inc. is ontwikkeld.
⁴ Als uw Z 6 is aangeschaft als onderdeel van een essentiële videokit van de Nikon Z 6 en ondersteuning voor RAW-video-uitvoer niet nog niet vooraf op de camera is geïnstalleerd, installeert het dichtstbijzijnde Nikon-servicecentrum deze ondersteuning gratis. Hiervoor is het aankoopbewijs vereist.

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar: www.europe-nikon.com