14-11-2019

NIKON INTRODUCEERT VERREKIJKERTELESCOOP 20x120 IV / 25x120

Amsterdam, 14 november 2019: Vandaag introduceert Nikon de verrekijkertelescoop 20x120 IV, 25x120 en een bijbehorende standaard met adapter. Deze grote verrekijkers zijn ideaal voor professionele toepassingen, maar ook voor meer recreatief gebruik, van bijvoorbeeld gebruik op vissers- en zeilboten tot bewaking en astronomie.

Zowel het 20x- als het 25x-model produceert dankzij de grote objectiefdiameter van 120 mm een helder beeld met een hoge resolutie. Het superieure optische systeem van de verrekijkertelescoop 20x120 IV staat garant voor een scherp beeld en getrouwe kleurweergave, doordat diverse afwijkingen doeltreffend worden gecorrigeerd. De verrekijkertelescoop 25x120 maakt krachtige, dynamische observaties mogelijk met een uiterst vlak beeld en een grote beeldhoek (64,7˚ schijnbare beeldhoek).

De body van de kijker is lucht- en waterdicht zodat er geen regen of dauw in de kijker kan komen. Om de binnenzijde condensvrij te houden is de body bovendien gevuld met stikstofgas. De verrekijkertelescoop is uitstekend bestand tegen corrosie en schokken, wat de duurzaamheid verbetert en zorgt voor optimale prestaties gedurende een lange levensduur.

Beide modellen kunnen op de optionele standaard met adapter worden geplaatst, wat het gebruik eenvoudiger maakt en het beeld een stuk stabieler.

Verrekijkertelescoop 20x120 IV met vorkstatief

Verrekijkertelescoop 25x120 met vorkstatief en standaard (met adapter)

Belangrijkste kenmerken

• Grote objectiefdiameter van 120 mm voor een helder beeld met een hoge resolutie.
• De verrekijkertelescoop 20x120 IV beschikt over een superieur optisch systeem, voor een scherp beeld met doeltreffende correctie van diverse afwijkingen.
• De verrekijkertelescoop 25x120 maakt krachtige, dynamische observaties mogelijk met een grote beeldhoek (64,7˚ schijnbare beeldhoek) en een uiterst vlak beeld.
• De lange oogafstand resulteert in een helder beeldveld en de hoornvormige rubberen oogschelpen maken het kijken comfortabeler.
• De luchtdichte en waterdichte body voorkomt binnendringen van regen of dauw. Om de binnenzijde condensvrij te houden is de body bovendien gevuld met stikstofgas. Uitstekend bestand tegen corrosie en schokken voor een lange levensduur.
• Voorzien van een stevig vorkstatief, 360˚ horizontaal draaibaar en -30˚ (omlaag) tot +70˚ (omhoog) kantelbaar.
• Duurzame standaard met adapter (optioneel) om het observeren te vereenvoudigen en een stabieler beeld te hebben.