10-10-2019

DE NIKON Z-FAMILIE IS UITGEBREID MET DE Z 50 DX-SYSTEEMCAMERA EN DE EERSTE NIKKOR Z-OBJECTIEVEN VOOR DX-CAMERA'S

Amsterdam, 10 oktober 2019: Vandaag introduceert Nikon de Nikon Z 50, de eerste DX-formaat systeemcamera in de Z-serie, en de eerste twee NIKKOR Z-zoomobjectieven voor DX-camera's, de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR en de NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Met zijn zeer hoge beeldkwaliteit legt de gloednieuwe Nikon Z 50 perfect scherpe foto's en 4K-films met veel details, diepte en kleur vast. Als de Z 50 wordt gecombineerd met de nieuwe NIKKOR Z-objectieven voor DX-camera's produceert dit spiegelloze systeem prachtige beelden, van groothoek tot tele.

De Z 50 is uitgerust met een grote 20,9 MP DX-formaat sensor en biedt de optische voordelen van het spiegelloze systeem van Nikon in een stevige, compacte DX-camerabody. Enkele voordelen die zijn overgenomen van de veelgeprezen Nikon-camera's Z 7 en Z 6, zijn de grote Nikon Z-vatting en het lichtsterke, brede hybride AF-systeem (autofocus). De Z 50 is ook voorzien van een scherpe elektronische zoeker, een kantelbaar touchscreen en de diepe grip die ervoor zorgt dat Nikon-systeemcamera's zo comfortabel in de hand liggen. Met intelligente oogherkenning AF is de Z 50 uitstekend geschikt voor portretten, terwijl u met continu-opnamen van maximaal 11 bps (met AF/AE) moeiteloos beweging kunt vastleggen. De Z 50 is volledig compatibel met de FTZ-vattingadapter van Nikon, die het mogelijk maakt NIKKOR D-SLR-objectieven met F-vatting met deze camera te gebruiken.¹

Beide DX-objectieven met Z-vatting zijn geoptimaliseerd voor de grote Nikon Z-vatting die zeer veel licht opvangt. Deze zoomobjectieven hebben een snelle, stille en stabiele scherpstelling waardoor ze net zo geschikt zijn voor video als voor foto's. De zeer handzame NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR is een plat zoomobjectief dat zowel groothoekopnamen als portretten prachtig vastlegt. De NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR is een compact telezoomobjectief: met dit objectief kunnen gebruikers unieke portretten, maar ook actie in de verte met een vloeiend, stabiel en nauwkeurig vastleggen.

Nikon Z 50 | 0,6 sec. | f/5.6 16 mm | ISO 200 | NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Nikon Z 50 | 1/160 sec. | f/6.3 250 mm | ISO 400 | NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Jordi Brinkman, productmanager, Nikon Europe: “De Z 50, Nikon’s nieuwe systeemcamera, biedt een interessante combinatie van creativiteit en kracht, of je passie nu ligt bij fotografie of bij video. Naast de nieuwe NIKKOR Z-objectieven voor DX-camera's profiteer je van een naadloze compatibiliteit met alle objectieven met Z-vatting. En als je al objectieven en accessoires met een F-vatting hebt, kun je die ook gebruiken. Het maakt niet uit of je al een Nikon D-SLR hebt of voor het eerst een Nikon-camera gebruikt: het spiegelloze DX-camerasysteem van Nikon biedt meer dan genoeg ruimte voor groei.”

Nikon Z 50

Uitmuntende beeldkwaliteit: Grote Nikon Z-vatting, grote 20,9 MP DX-formaat CMOS-sensor (APS-C) en een snelle EXPEED 6-beeldprocessor.
Overal scherp: Hybride AF-systeem (autofocus). 209 AF-punten op de sensor dekken horizontaal en verticaal circa 90% van het beeld voor een uitstekende scherpte van rand tot rand.
Schitterend bij weinig licht: Groot ISO-bereik van 100-51.200 en autofocus bij weinig tot -4 LW.
Intelligente functie voor oogherkenning AF: Stelt automatisch scherp op de ogen van de hoofdpersoon van de foto, of deze nu alleen op de foto staat of slechts een gezicht in de menigte is.
Snelle continu-opnamen: Tot 11 bps met autofocus (AF) en automatische belichting (AE).
Geluidloze werking: De scherpstelling van de Nikon Z 50 werkt zeer stil en de camera heeft ook een stand Stil fotograferen.
4K-video: Gebruikers kunnen 4K/UHD-video's met 30p opnemen en slow motion-beelden in Full HD vastleggen zonder cropbeperkingen. 4K/UHD time-lapse-films kunnen in de camera worden gemaakt.
Vloeiende EVF: De zeer scherpe elektronische zoeker (2.360.000 beeldpunten) geeft een natuurlijk beeld, vergelijkbaar met dat van de optische zoeker van een D-SLR. U kunt beelden ook weergeven zoals ze er met de toegepaste instellingen uitzien.
Groot kantelbaar touchscreen: Lcd-monitor met hoge resolutie (1.040.000 beeldpunten) en aanraakbediening zoals van een smartphone. Kan omhoog of omlaag worden gekanteld voor meer flexibiliteit tijdens video-opnamen of bij zelfportretten.
Creatieve effecten: 20 ingebouwde effecten voor foto's en video. U kunt de intensiteit aanpassen wanneer u een voorbeeld van het effect bekijkt.
Spiegelloze DX-camerabody met opklapbare flitser: Gemakkelijk mee te nemen met een stevige boven- en voorkant van magnesiumlegering.
Nikon-ergonomie: Diepe grip voor een comfortabele bediening en zorgvuldig geplaatste knoppen, instelschijven en touchscreenopties.
Eenvoudig menusysteem in D-SLR-stijl: Direct vertrouwd voor bestaande gebruikers van een Nikon D-SLR en gemakkelijk te leren voor nieuwe Nikon-gebruikers.
Snelle verbindingen: Dankzij Wi-Fi® en Bluetooth® plus de app SnapBridge van Nikon kunt u foto's en video's eenvoudig naar elk apparaat verzenden om ze te delen of op te slaan.
Een systeem om van te houden: Compatibel met de FTZ-vattingadapter en accessoires voor Nikon D-SLR's, waaronder afstandsbedieningen, Speedlight-flitsers, microfoons en meer.

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Zeer handzaam groothoekzoomobjectief: Objectief met snelle scherpstelling en een brandpuntsbereik van 16-50 mm (FX-formaat/kleinbeeldequivalent: 24-75 mm) voor groothoek- tot normale opnamen.
Kortste scherpstelafstand van slechts 0,2 m: Gebruikers kunnen van dichtbij scherpstellen op details.
Vibratiereductie in het objectief: Fotografeer met sluitertijden tot 4,5 stops langer dan anders mogelijk zou zijn.² Leg scherpere beelden vast bij weinig licht en neem stabiele video's op, zelfs als loopt terwijl u filmt.
Geluidloze instelring: Voor belangrijke functies, zoals handmatige scherpstelling, diafragmaregeling en belichtingscorrectie.
Licht en klein: Weegt slechts 135 gram en is lekker plat wanneer hij is ingetrokken.

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Compact telezoomobjectief: Objectief met snelle scherpstelling en een brandpuntsbereik van 50-250 mm (FX-formaat/kleinbeeldequivalent: 75-375 mm) voor normale tot teleopnamen.
Kortste scherpstelafstand van slechts 0,5 m: Gebruikers kunnen scherpstellen op onderwerpen dichterbij.
Vibratiereductie in het objectief: Fotografeer met sluitertijden die tot 5 stops langer zijn dan anders mogelijk zou zijn.²
Geluidloze instelring: Voor belangrijke functies, zoals handmatige scherpstelling, diafragmaregeling en belichtingscorrectie.
Licht van gewicht: Het objectief is zeer compact als het is ingetrokken en weegt 405 gram.

¹ Zo'n 360 NIKKOR-objectieven met F-vatting kunnen met uw Nikon Z-camera worden gebruikt.
² Op basis van CIPA-normen.

DISCLAIMERS
Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn gedeponeerde handelsmerken, eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en het gebruik ervan door Nikon en diens gelieerde ondernemingen gebeurt onder licentie.
Wi-Fi® en het Wi-Fi Certified-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van de Wi-Fi Alliance®.