04-09-2019

BUITENGEWOON: NIKON INTRODUCEERT HET NIKKOR Z 24MM F/1.8 S-GROOTHOEKOBJECTIEF

Amsterdam, 4 september 2019: Nikon breidt hun assortiment f/1.8-vast-brandpunt-objectieven voor systeemcamera's uit met de NIKKOR Z 24mm f/1.8 S. Met zijn geavanceerde optiek, uitzonderlijke prestaties bij close-ups en uitgebreide weerbestendige afdichting is dit full-frame objectief zeer veelzijdig. Dit objectief is net zo geschikt voor krappe ruimten als voor uitgestrekte landschappen en stadsgezichten en legt prachtige details vast in uiteenlopende situaties.

Dit vast-brandpunt-objectief van 24 mm stelt snel scherp en produceert een prachtige scherpte van rand tot rand, zelfs bij gebruik van het grootste diafragma van f/1.8. Met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,25 m hebben gebruikers zeer veel controle over het beeld, van close-up tot oneindig. De bokeh ziet er prachtig zacht en natuurlijk uit en de lichtvlekken die vaak voorkomen zijn bij groothoekobjectieven worden effectief tegengegaan, zelfs in situaties met tegenlicht.

De full-frame NIKKOR Z 24mm f/1.8 S is ook zeer geschikt voor video-opnamen. Filmmakers kunnen video opnemen met een prachtige kleine scherptediepte. Dankzij het uitgebalanceerde perspectief is het objectief net zo geschikt voor het filmen van volledige scènes als voor interviews in een krappe ruimte.

Dirk Jasper, Productmanager bij Nikon Europe: "Met de NIKKOR Z 24mm f/1.8 S hebben Nikon Z-fotografen de vrijheid om in vrijwel elke situatie met het beschikbare licht te werken. Bovendien is de scherpstelling op korte afstand uitmuntend: de scherpte is ongelooflijk, zelfs wanneer je scherpstelt op onderwerpen dichtbij of details van voorwerpen."

Overzicht van belangrijke kenmerken

F/1.8 NIKKOR Z-groothoekobjectief met vast brandpunt: Dit 24-mm objectief blinkt uit bij weinig licht en het beeld is scherp van rand tot rand. Hiermee legt u elk onderdeel van een scène met levensechte helderheid vast.
S-Line: Een nieuwe dimensie in optisch ontwerp. Nikon’s anti-reflecterende Nano Crystal Coat vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken voor een helderder beeld. Vloeiend, geluidloos meervoudig scherpstelsysteem.
Schitterende close-ups: Met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,25 m hebt u de volledige controle over het beeld, van close-up tot oneindig. De beeldscherpte bij close-ups is veel beter dan die van vergelijkbare objectieven met deze brandpuntsafstand.
Weerbestendige afdichting: Elk bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels.
Uitstekend voor video: Door de bijna geluidloze AF kunnen de stilste momenten in volle glorie worden vastgelegd. De instelring kan worden gebruikt voor een geluidloze diafragmaregeling of belichtingscorrectie en als scherpstelring bij opnamen met handmatige scherpstelling.