15-08-2019

NIKON EXCELLEERT TIJDENS DE EISA AWARDS 2019-2020 EN WINT IN TWEE CATEGORIEËN

Amsterdam, 15 augustus 2019: Vandaag kondigt Nikon vol trots aan dat de Nikon Z 6 de prijs voor 'Camera of the Year' award heeft gewonnen, terwijl de NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S de prijs voor 'Professional Standard Zoom Lens' in de wacht heeft gesleept tijdens de EISA Awards 2019-2020. Deze onderscheidingen voor producten uit het spiegelloze camerasysteem van Nikon vormen een erkenning van Nikon's vermogen om toonaangevende innovaties voor fotografen te ontwikkelen.

Dit is de tweede keer dit jaar dat de Nikon Z 6 is onderscheiden, na in april tijdens de TIPA World Award de prijs voor 'Best Full Frame Camera Expert' te hebben gewonnen. Ondertussen is ook de prijzenkast van de objectieven uit de NIKKOR S-serie aangevuld dankzij de winst van het NIKKOR Z 14-30mm f/4 S-objectief in de TIPA-categorie 'Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens'. De EISA-onderscheidingen vormen de nieuwste erkenning van de Nikon Z-serie, na de winst van de 'Red Dot Award: Product Design 2019' en bevestigen nog maar eens het streven van Nikon om toonaangevend te zijn op fotografiegebied met uitzonderlijke optische eigenschappen.

Commentaar van de EISA op de Nikon Z 6, winnaar van 'Camera of the Year' 2019-2020

Nikon heeft een schitterende camera gemaakt met een uitmuntende bediening en robuuste constructie die uitstekende beelden produceert in bijna elke opnamesituatie. Het autofocussysteem omvat oogherkenning AF, waardoor een nauwkeurige scherpstelling mogelijk is, waar in het beeld de gefotografeerde persoon zich ook bevindt. De grote en scherpe elektronische zoeker biedt een zeer accurate voorvertoning van uw beelden, terwijl de ingebouwde beeldstabilisatie ervoor zorgt dat foto's scherp zijn met elk objectief dat u gebruikt, inclusief D-SLR-objectieven met F-vatting. Dit is gewoon de beste allround camera voor serieuze fotografen.

Commentaar van de EISA op de NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, winnaar van 'Professional Standard Zoom Lens' 2019-2020

De NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S is een lichtsterk, professioneel standaardzoomobjectief voor het Nikon Z-systeem. Dit solide en robuuste objectief gebruikt Nano Crystal Coat en de nieuwe ARNEO Coat om lichtvlekken en beeldschaduwen te verminderen, terwijl de voorste en achterste elementen een fluorcoating hebben die stof, olie en vocht afstoot. Dankzij een aanpasbare instelring kan de fotograaf het diafragma of de belichtingscorrectie eenvoudig aanpassen, terwijl op een OLED-scherm op de cilinder het diafragma, de scherpstelafstand of de brandpuntsafstand wordt weergegeven. Dankzij de ongekende optische prestaties die een hoge resolutie combineren met een aantrekkelijke bokeh is dit objectief de perfecte partner voor camera's uit de Nikon Z-serie.

De European Imaging and Sound Association (EISA) Awards huldigen nieuwe innovaties die de meest geavanceerde technologie en veelgevraagde functies combineren met toonaangevende prestaties. Dit instituut bestaat uit een unieke en langdurige samenwerking tussen 55 van de meest gerespecteerde gespecialiseerde tijdschriften uit 29 landen over de hele wereld. De prijscategorieën veranderen elk jaar en weerspiegelen de ontwikkelingen in productontwerp en connectiviteit.

Ga voor meer informatie naar de EISA-website: https://www.eisa.eu/
Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar: www.europe-nikon.com