31-07-2019

LEG PAKKENDE PORTRETTEN VAST MET HET NIEUWE NIKKOR Z 85MM F/1.8 S-OBJECTIEF VAN NIKON

Amsterdam, 31 juli 2019: Nikon verwelkomt een lichtsterk standaardobjectief voor portretten binnen de Nikon Z-familie. De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S is een snel scherpstellend objectief dat verbluffend scherpe details over het hele beeld biedt. Met dit full-frame objectief voor een systeemcamera kunnen fotografen onderwerpen portretteren met een adembenemende helderheid, ongeacht of ze foto's maken of video opnemen.

Opnamen kunnen variëren van klassieke portretopnamen tot portretten van de natuur of intieme situaties tijdens grote evenementen. Dankzij de geavanceerde optische prestaties van de NIKKOR Z 85mm f/1.8 S kunt u op elke locatie verbluffende resultaten bereiken. De scherpte van rand tot rand is uitstekend, zelfs wanneer u opnamen maakt met het maximale diafragma van f/1.8. De bokeh ziet er prachtig natuurlijk uit en lichtvlekken worden ook in situaties met tegenlicht effectief tegengegaan.

De scherpstelling is snel en met de nieuwe functie voor oogherkenning AF kan de Nikon Z-camera op het oog van een onderwerp scherpgesteld blijven, ongeacht of dit onderwerp nu alleen of een gezicht in een menigte is. Videomakers kunnen de brandpuntsafstand van 85 mm gebruiken om onderwerpen te isoleren en video-opnamen met een verbluffend kleine scherptediepte te maken.

Dirk Jasper, Productmanager bij Nikon Europe: "De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S is een ongelooflijk veelzijdig objectief. Dankzij het snelle meervoudig scherpstelsysteem en het grote maximale diafragma hoeft u zich geen zorgen te maken over moeilijke lichtomstandigheden of onverwachte fotokansen. Of u nu opnamen maakt tijdens een evenement, in de studio of buiten, u hebt alle vrijheid om levendige portretten vast te leggen die alles behalve gewoon zijn."

Overzicht van belangrijke kenmerken

NIKKOR Z: doordat dit objectief rond de ultragroothoek-Z-vatting van Nikon is ontworpen, kunt u meer licht over het hele beeld vastleggen.
S-Line: een nieuwe dimensie in optisch ontwerp. Anti-reflecterende Nano Crystal Coat. Soepel, geluidloos, meervoudig scherpstelsysteem.
Scherpe details: uitzonderlijke prestaties van rand tot rand. Kortste scherpstelafstand van slechts 0,8 m
Robuuste constructie: elk bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels. 
Geweldig voor video's: geluidloze diafragma-aanpassing en praktisch geluidloze AF. Variatie in brandpuntsafstand is vrijwel verdwenen.
Aanpasbare instelring: kan voor handmatige scherpstelling (standaard), diafragmaregeling of belichtingscorrectie worden gebruikt.