16-05-2019

Nikon brengt firmwareversie 2.0 uit voor de Nikon Z 7 en Nikon Z 6

De nieuwe firmware biedt oogherkenning AF, uitbreiding van het AF-detectiebereik bij weinig licht en toevoeging van AE-tracking in de continue stand voor hoge snelheid (uitgebreid).

Amsterdam, 16 mei 2019: Nikon heeft vandaag firmwareversie 2.0 uitgebracht die de prestaties van haar full-frame systeemcamera's, de Nikon Z 7 en Nikon Z 6, nog verder verbetert.

De volgende functies zijn in de upgrade opgenomen:

1. Autofocus (AF) met oogherkenning (Eye AF) in de fotostand 
2. Uitbreiding van het AF-detectiebereik bij weinig licht 
3. Toevoeging van de trackingfunctie voor automatische belichting (AE) in de continue H (uitgebreid) ontspanstand.                       

Primaire functies firmwareversie 2.0

1. Autofocus (AF) met oogherkenning in de fotostand
De nieuwe functie voor oogherkenning AF detecteert en stelt automatisch scherp op ogen van mensen in de automatische veld-AF (AF-S, AF-C) stand. Wanneer de ogen van meerdere personen worden gedetecteerd, kan de Multi-Selector of Secundaire Selector worden gebruikt om te wisselen van het oog waarop de camera scherpstelt, zelfs wanneer u door de elektronische zoeker kijkt. Nadat de foto is gemaakt, kan de gebruiker eenvoudig controleren of het beeld scherp gesteld is op het oog door op de OK-knop te drukken. Hiermee wordt in de weergave ingezoomd op het oog dat als scherpstelpunt was bedoeld.

2. Uitgebreide AF-detectiebereik bij weinig licht
De nieuwe firmware maakt bij het maken van foto’s en video’s in donkere of gedimde scenes nog snellere autofocus mogelijk. Het breidt het AF-detectiebereik* uit van -1 LW tot -2 LW op de Z 7 en van -2 LW tot -3,5 LW op de Z 6. Als de functie voor AF bij weinig licht van de Z 6 is ingeschakeld, wordt het beschikbare AF-detectiebereik bij weinig licht* uitgebreid** van -4 LW tot -6 LW, zodat het mogelijk is om zelfs bij zeer donkere omstandigheden autofocus te gebruiken.

3. AE-tracking (automatische belichting) in continue stand voor hoge snelheid (uitgebreid)
Voorheen werd de belichting na de eerste opname in een serie van snelle continu-opnamen vergrendeld. Firmwareversie 2.0 voegt extra ondersteuning voor AE-tracking in de Continue H (uitgebreid) ontspanstand toe, waardoor zowel de belichting als de scherpstelling (AF-tracking) gevolgd wordt. Dit zorgt ervoor dat alle in een serie van snelle continu-opnamen vastgelegde beelden niet alleen scherp zijn, maar ook een optimaal belicht worden, zelfs als lichtomstandigheden van de scène tijdens de serieopname wijzigen.De nieuwe firmware kan vanaf het downloadcentrum van Nikon worden gedownload (gratis): https://downloadcenter.nikonimglib.com/

NOTES TO EDITORS
* Bij het maken van foto's in de stand AF-S, ISO 100, f/2.0-objectief, bij 20° C
**Het AF-detectiebereik bij weinig licht overschrijdt met de Z 7 niet de -4 LW