28-03-2019

Nikon’s spiegelloze camerasysteem en COOLPIX P1000 met DF-M1 laserzoeker zijn bekroond met de "Red Dot Award: Product Design 2019”

Amsterdam, 28 maart 2019: Nikon is verheugd te kunnen aankondigen dat haar nieuwe spiegelloze camerasysteem en COOLPIX P1000 met DF-M1 laserzoeker beide zijn bekroond met de "Red Dot Award: Product Design 2019”.

Een panel van ontwerpspecialisten beoordeelde meer dan 5500 inzendingen op negen aspecten waaronder innovatie, functionaliteit en duurzaamheid.

Overzicht van winnende producten:

Nikon’s spiegelloze Z-systeem

Het nieuwe spiegelloze camerasysteem werd gewaardeerd vanwege zijn innovaties in optische fabricage en spiegelloze technologie. Het systeem omvat twee camera's - de Z 7 en Z 6 - die zijn voorzien van een nieuwe vatting met een grotere diameter, aangevuld met uitstekende S-Line NIKKOR Z-objectieven. De FTZ-vattingadapter maakt de set compleet, waardoor de Z-camera's met bestaande NIKKOR-objectieven met F-vatting kunnen worden gebruikt.

Superzoom digitale compactcamera - COOLPIX P1000 en DF-M1 laserzoeker

De COOLPIX P1000 werd gewaardeerd vanwege zijn uitstekende prestaties op het gebied van optische engineering. Met zijn 125x optische zoom (equivalent van 24-3000 mm), de krachtigste in een compactcamera, is dit de uitstekende keuze voor hobbyfotografen.

De DF-M1 laserzoeker heeft de Product Design Award van dit jaar in combinatie met de P1000 gewonnen. De bijlage is ontworpen om fotografen te helpen bij het gebruikmaken van de verste uithoeken van het zoombereik van de P1000 en om objecten nauwkeurig te volgen zonder door het objectief te hoeven kijken. 

De Red Dot Design Award is een prestigieuze internationale ontwerponderscheiding die wordt gesponsord door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

De winnende producten worden gedemonstreerd tijdens een speciale tentoonstelling die wordt gehouden van 8 juli 2019 tot 30 juni 2020 in het Red Dot Design Museum in Essen, Duitsland.

Ga voor meer informatie over de Red Dot Design Awards naar https://www.red-dot.org/