25-02-2019

Het spiegelloze camerasysteem en de COOLPIX P1000 van Nikon winnen bij de iF Design Awards 2019

Amsterdam, 25 februari 2019: Nikon is verheugd te kunnen aankondigen dat haar systeemcamera en COOLPIX P1000 digitale camera binnen hun productcategorie iF Design Awards hebben ontvangen.

De prestigieuze wereldwijde iF Design Awards, die worden gesponsord door iF International Forum Design GmbH, erkennen expertise in product, communicatie en verpakking. Dit jaar werden meer dan 6375 inzendingen uit 52 landen beoordeeld door een panel van 67 gerenommeerde ontwerpspecialisten. Inzendingen werden beoordeeld op innovatie, functionaliteit, esthetiek, verantwoordelijkheid en positionering.

Nikon’s spiegelloze camerasysteem

Het revolutionaire spiegelloze camerasysteem van Nikon is gebouwd rondom de grootste objectiefvatting¹ van de wereld, waarmee gebruikers meer licht en baanbrekende niveaus van optische prestaties kunnen vastleggen.

Het systeem omvat twee systeemcamera's - de Z 7 en Z 6 - die zijn voorzien van de nieuwe vatting met een grotere diameter, aangevuld met S-Line NIKKOR Z-objectieven. Deze lichtsterke, scherpe en stille, uitmuntende objectieven nemen over het hele beeld helemaal tot in de hoeken meer licht op om uitstekende verfijnde details te leveren. De FTZ-vattingadapter maakt de set compleet, waardoor de Z-camera's met bestaande NIKKOR-objectieven met F-vatting kunnen worden gebruikt.

¹ Op 23 augustus 2018

COOLPIX P1000

Nikon’s COOLPIX P1000 digitale camera met superteleobjectief heeft de grootste 125x optische zoom ter wereld. En met een brandpuntsafstandsbereik van 24-3000 mm kunnen gebruikers scherpe foto's en video's vastleggen, ongeacht hoe ver het onderwerp ook weg is. Het lichtsterke f/2.8-8 NIKKOR-objectief en de beeldsensor van 16 MP dragen bij aan een revolutionair systeem dat perfect is voor fotografen van sport, wilde dieren en reizen.

Ga voor meer informatie naar de website van iF Design Awards: https://ifworlddesignguide.com/our-awards/professional-awards/if-design-award-2019