20 november 2018

DE TOTALE PRODUCTIE VAN NIKKOR-OBJECTIEVEN VOOR CAMERA'S MET VERWISSELBAAR OBJECTIEF BEREIKT DE 110 MILJOEN

Amsterdam, 20 november 2018: Nikon kondigt vandaag aan dat de totale productie van NIKKOR-objectieven voor haar camera's met verwisselbare objectieven vanaf oktober 2018 de 110 miljoen* heeft bereikt.

Hoewel Nikon vanaf 1959 NIKKOR F-objectieven voor SLR-camera's heeft geproduceerd, heeft Nikon eerder dit jaar de nieuwe NIKKOR Z-objectieven voor systeemcamera's geïntroduceerd om het assortiment NIKKOR-objectieven verder te verrijken.

Nikon blijft toonaangevend binnen de fotografiecultuur door producten te leveren die creative bedoelingen van fotografen over de hele wereld stimuleren, terwijl er op de nieuwste ontwikkelingen in de fotografietechnologieën wordt gereageerd.

De merknaam NIKKOR
NIKKOR is Nikon's merk voor foto-objectieven. Nikon biedt momenteel NIKKOR F-objectieven voor digitale SLR-camera's en NIKKOR Z-objectieven voor systeemcamera's. Het volledige assortiment bestaat momenteel uit circa 100 typen objectieven die een breed scala aan toepassingen ondersteunen, waaronder objectieven met een vaste brandpuntsafstand en zoomobjectieven die beeldhoeken van ultragroothoek tot superteleobjectief, fisheye-objectieven en micro-objectieven dekken.

Vanaf de eerste introductie in 1959 hebben NIKKOR F-objectieven de geavanceerde technologieën van destijds ingevoerd met functies zoals diafragmaregeling, autofocus en vibratiereductie (VR). De nieuwe vatting met een grotere diameter van de Nikon-systeemcamera's heeft tot verdere mogelijkheden in het ontwerpen van objectieven geleid en vergroot met haar NIKKOR Z-objectieven de mogelijkheden in optische prestaties. De verscheidenheid aan aangeboden krachtige objectieven omvat het meest lichtsterke objectief in de geschiedenis van Nikon** met f/0.95.


* Totaal aantal verwisselbare objectieven voor SLR- en systeemcamera's die door Nikon zijn geproduceerd.
** Waaronder verwisselbaar objectieven voor Nikon-camera's.