24-10-2018

Trouwfotograaf Nadia Meli aangekondigd als nieuwe Europees ambassadeur van Nikon

Amsterdam, Nederland, 24 oktober 2018 – Nikon Europe B.V. heet met trots trouwfotograaf Nadia Meli welkom als nieuwe Nikon-ambassadeur voor Europa. Nadia voegt zich bij de groep Nikon-fotografen die de nieuwste beeldtechnologieën gebruiken en daarbij een goed gevoel aan de dag leggen voor maatschappelijke trends.

De in Italië geboren en in Duitsland opgegroeide fotograaf Nadia, nu woonachtig in Brighton, Engeland, begon haar carrière in 2010. Na jarenlang fotografie als hobby te hebben beoefend, vroeg een vriendin aan Nadia om haar bruiloft professioneel vast te leggen. Sinds dat moment is haar trouwfotografie in een stroomversnelling gekomen en veranderde haar hobby in een fulltime carrière, getekend door haar kenmerkende stijl.

Nadia's stijl is ingegeven door haar visie en doel: een gevoel van verbondenheid realiseren. Haar grootste passies zijn mensen en hun verhalen. Het is haar ambitie als fotograaf om ze zo natuurlijk mogelijk in beeld en tot leven te brengen door middel van frisse, eenvoudige, intieme en spontane beelden.

In heel 2018 is Nadia niet alleen actief als trouwfotograaf, maar verzorgt ze ook fotografieworkshops. Met deze workshops wil ze mensen helpen om hun eigen innerlijke artistieke stem en visie te ontwikkelen, niet alleen een 'bewerkstijl'.

Nadia Meli vertelt: “Er zijn vier woorden die mijn fotografie definiëren: vreugdevol, oprecht, intiem en levendig. Deze vier woorden vormen de boodschap die ik wil overbrengen met mijn foto's. Ik heb bijna mijn hele carrière Nikon gebruikt. Deze technologie heeft me geholpen om te groeien en mijn eigen stijl te ontwikkelen. Ik ben ontzettend trots dat ik mezelf een van de Nikon-ambassadeurs voor Europa mag noemen en dat ik deel mag uitmaken van deze groep fantastische fotografen."

Op photokina 2018 kreeg Nadia de kans om als een van de eerste fotografen in Europa de recent aangekondigde systeemcamera Nikon Z 7 en NIKKOR Z-objectieven van 35 mm f/1.8 S en 24-70 mm f/4 S uit te proberen.

"Ik heb afgelopen augustus de Z 7 en de bijbehorende lenzen tijdens een aantal bruiloften gebruikt en getest in verschillende situaties. Binnen of buiten, helder daglicht, schemering of 's nachts: het maakt niet uit. De geweldige beeldkwaliteit en hoge lichtgevoeligheid, gecombineerd met een lichte body en stille sluiter maken deze camera de ultieme camera voor elke trouwfotograaf. Ik kan niet wachten om er verder mee te experimenteren."

Nikon-ambassadeurs voor Europa

Nikon-ambassadeurs voor Europa  zijn getalenteerde, invloedrijke creatieve personen die de moderne tijdgeest vertegenwoordigen door de nieuwste beeldtechnologieën te gebruiken en daarbij een goed gevoel aan de dag te leggen voor maatschappelijke trends.

Ga voor meer informatie over Nadia's werk naar: Nadia Meli

Over Nadia Meli

De in Italië geboren en in Duitsland opgegroeide fotograaf Nadia Meli is gespecialiseerd in intieme bruiloften en trouwerijen in heel Europa. Ze heeft wereldwijd al honderden bruiloften vastgelegd en haar werk is gepubliceerd in verschillende tijdschriften en online blogs. Dankzij haar unieke, natuurlijke en oprechte fotografiestijl is ze een erkend fotograaf geworden in haar vakgebied. Nadia is in 2015 begonnen met het geven van workshops en online cursussen die zijn gericht op de ontwikkeling van een visie voor fotografen en om ze te helpen hun eigen artistieke stem en stijl te vinden.

Alle afbeeldingen © Nadia Meli