06-09-2018

Nikon toont full-frame spiegelloos camerasysteem op photokina 2018

Nieuwe camera's, objectieven en vermaarde sprekers in de Nikon-stand in Halle 2.2

Amsterdam, 6 september 2018 – Nikon bereidt zich voor om wederom een centrale plaats in te nemen op 's werelds grootste fotografie- en filmbeurs, photokina, in Keulen. Bezoekers kunnen zelf de nieuwste producten uitproberen en kennismaken met de onlangs aangekondigde full-frame Nikon FX-formaat spiegelloze camera's met Z-vatting en bijbehorende objectieven en vattingadapters.

In de Nikon-stand in Halle 2.2 kunnen bezoekers het grote aanbod professionele D-SLR-producten van Nikon uitproberen, waaronder de veelgeprezen FX-formaat Nikon D850, die met een ISO-bereik van 64-25.600 en enorme scherpte dankzij 45,7 MP, garant staat voor de ultieme combinatie van resolutie, snelheid en lichtgevoeligheid. Verder zijn er nog veel meer Nikon-camera's en NIKKOR-objectieven om te ontdekken, zoals de pas aangekondigde instapper D3500, de COOLPIX P1000 met megazoom, het krachtige superteleobjectief AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR en de AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED, het eerste teleobjectief in het NIKKOR-assortiment met ingebouwde 1,4x teleconverter.

In de Nikon-stand zullen ook verschillende topfotografen acte de présence geven en vertellen over hun ervaringen met het werken met Nikon-apparatuur. Nikon-ambassadeur voor Europa en bekend kunstfotograaf David Yarrow praat over zijn indringende en meeslepende fotografie van het leven op aarde en de uitdagende reis die hij heeft ondernomen om tot zijn unieke stijl te komen. Een andere ambassadeur voor Europa, de in Italië geboren trouwfotograaf Nadia Meli, vertelt over haar ervaringen met het nieuwe Z-vattingsysteem waardoor met zowel de nieuwe als bestaande NIKKOR-objectieven kan worden gewerkt. Brits fotograaf en 'urban' filmmaker Rob Whitworth, opkomend talent Jamari Lior, bekroond fotograaf en filmmaker Pep Bonet, Nikon-ambassadeur voor Scandinavië Frøydis Geithus en sport- en nieuwsfotograaf Lukas Schulze maken het sterrenteam van dit jaar compleet.

Dirk Jasper, productmarketingmanager bij Nikon Europe, zegt hierover: “Met ons nieuwe spiegelloze camerasysteem willen we een nieuwe dimensie in optische prestaties bereiken door de grenzen qua resolutie en kwaliteit te verleggen, en daardoor nieuwe mogelijkheden te bieden aan creatieve geesten die nadenken over hun volgende project. Nikon heeft een oplossing voor elke fotograaf. Iedereen die naar onze stand komt, kan het nieuwe systeem zelf ontdekken en uitproberen, naast de vele andere toonaangevende producten van Nikon.

Vanwege de ongelooflijke line-up van sprekers die op het podium van Nikon hun fotografische ervaringen, uitdagingen en tips zullen komen delen, wordt de photokina van dit jaar ongetwijfeld de beste editie tot dusver.”

Photokina is open voor het publiek van 26 tot en met 29 september 2018. Voor het laatste nieuws en het volledige schema van de sprekers kunt u ons volgen op Twitter @NikonEurope. Neem deel aan het gesprek op Twitter #NikonPhotokina.