02-09-2020

TIL UW GOLFSPEL NAAR EEN HOGER PLAN MET DE NIEUWE COOLSHOT 40i GII-LASERAFSTANDSMETER

Amsterdam, 2 september 2020: Nikon brengt vandaag de COOLSHOT 40i GII-laserafstandsmeter voor golfers uit, een upgrade van de COOLSHOT 40i.

De COOLSHOT 40i GII bezorgt golfers een voorsprong dankzij het veel grotere meetbereik van 7,5 tot 1460 m, wat het meten van de afstand tot de vlag gemakkelijker maakt. LOCKED ON-technologie biedt de zekerheid dat u echt meet tot aan de vlag zelf en niet de achtergrond.

Deze laserafstandsmeter is speciaal ontworpen voor zowel uw normale golfspel als officiële wedstrijden. De COOLSHOT 40i GII beschikt namelijk over twee meetstanden: de stand Golf (afstand met hellingcorrectie en werkelijke afstand) en de stand Werkelijke afstand (alleen werkelijke afstand). Omschakelen is heel eenvoudig, met slechts een druk op de knop. Tijdens een toernooi knippert het indicatielampje voor de werkelijke afstand, zodat de wedstrijdleiding duidelijk kan zien dat geen hellingcorrectie wordt toegepast.

Bij uw normale golfspel maakt de hellingcorrectie van de stand Golf het eenvoudiger om te spelen op golfbanen met hoogteverschillen, waar het lastig kan zijn om de afstand in te schatten. HYPER READ-technologie staat garant voor snelle afstandsmetingen in circa 0,3 seconden. En dankzij de compacte, lichte body blijft deze afstandsmeter ook tijdens de langste golfsessies comfortabel te gebruiken.

De nieuwe COOLSHOT 40i GII is de ideale keuze voor golfers die hun spel naar een hoger niveau willen verbeteren.

*Raadpleeg op voorhand de lokale regels wanneer u een COOLSHOT wilt gebruiken tijdens een officiële wedstrijd.

Belangrijkste kenmerken

• Meetbereik: 7,5-1460 m
• LOCKED ON-technologie*: Het LOCKED ON-symbool toont de afstand tot het dichtstbijzijnde object. Bij het meten van onderwerpen die elkaar overlappen, wordt de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp weergegeven met een LOCKED ON-symbool in de zoeker. Zo is het op de golfbaan, zelfs met bomen op de achtergrond, duidelijk dat de afstand tot de vlaggenstok is gemeten.
• Snelle en stabiele metingen ongeacht de afstand – HYPER READ.
• Geeft het meetresultaat weer binnen ca. 0,3 seconden.
• In de stand Golf wordt de afstand met hellingcorrectie weergegeven (horizontale afstand ± hoogte), een leidraad voor hoe ver de bal moet worden geslagen. Handig bij het spelen op golfbanen met hoogteverschillen – ID (hellen/dalen) technologie.
• Twee weergavestanden voor metingen: de stand Werkelijke afstand en de stand Golf (afstand met hellingcorrectie en werkelijke afstand) kunnen worden gebruikt. Omschakelen tussen beide standen is heel eenvoudig, met slechts een druk op de knop. De stand Werkelijke afstand kunt u gebruiken tijdens officiële golfwedstrijden. De stand Golf biedt een leidraad voor hoe ver u de bal moet slaan.
• De werkelijke-afstandsindicator wordt gebruikt om aan te geven dat de functie voor het meten van de helling (ID-technologie) niet actief is. Wanneer de stand voor de werkelijke afstand wordt gebruikt, knippert deze led in de kleur groen (bij ingeschakeld apparaat). Zo kunnen omstanders eenvoudig zien dat de functie voor het meten van de helling (ID-technologie) niet wordt gebruikt.
• De meetmethode Prioriteit eerste doel wordt gebruikt. Bij het meten van onderwerpen die elkaar overlappen wordt de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp weergegeven. Dit is handig bij het bepalen van de afstand tot een vlaggenstok op door bomen omzoomde greens.
• Eenmalige of continue meting (tot 8 seconden).
• Hoogwaardige kijker met 6x vergroting en meerlaagse coating voor een duidelijk en helder beeld.
• Groot kijkcomfort door groot oculair (18 mm).
• Grote oogafstand laat brildragers comfortabel kijken.
• Regenbestendig — Equivalent met JIS/IEC-beschermingsklasse 4 (IPX4) (onder testomstandigheden van Nikon).

* Eenmalige meting: wanneer bij het meten van onderwerpen die elkaar overlappen de afstand tot het dichtstbijzijnde onderwerp wordt weergegeven, verschijnt het LOCKED ON-symbool.
* Continue meting: wanneer de weergegeven cijfers veranderen omdat er op een nabijer onderwerp wordt gericht, verschijnt het LOCKED ON-symbool.