21/02/2013

Nikon introduceert opvolger van best verkopende COOLPIX-camera

Amsterdam, 21 februari 2013 – Vandaag kondigt Nikon Europe de komst van een nieuwe compactcamera in de COOLPIX S-serie aan. Als opvolger van de enorm succesvolle S3300, in alle categorieën de best verkopende camera van Europa, is de kleurige S3500 niet alleen leuk om te zien, maar ook bijzonder intelligent, met een NIKKOR-groothoekobjectief met 7x zoom, een 6,7-cm (2,7-inch) lcd-scherm, vibratiereductie met lens-shift, 720p-video-opnamen en ingebouwde filtereffecten.

Nicolas Gillet, productmanager voor consumentenproducten bij Nikon Europe, merkt op: “De COOLPIX S3500 is geknipt voor het vastleggen van alle leuke momenten die je meemaakt. De automatische focus en de vibratiereductietechnologie helpen cameratrillingen tot een minimum beperken en zorgen daardoor voor kraakheldere beelden. Dankzij de groothoeklens met optische zoom kun je moeiteloos groepsfoto's en close-ups maken. Door het fraai afgewerkte design van hoge kwaliteit met in het oog springende kleurvariaties, waaronder de populaire line art, mag deze camera gerust gezien worden, waar je ook heen gaat.”

De COOLPIX S3500, een camera die moeiteloos in je broek- of jaszak past, beschikt over krachtige functies, is de ideale keus voor gebruik in de stad en is veelzijdiger dan welke smartphone ook. Met zijn slanke, slechts 20,5 mm dikke camerabody en het NIKKOR-objectief met 7x optische zoom met vibratiereductietechnologie maak je altijd heldere beelden en video's die staan als een huis, of je nu je vrienden filmt tijdens een avondje stappen of inzoomt op een tot de verbeelding sprekend gebouw of stadsgezicht.


De S3500 is de eenvoud zelve en stimuleert ongedwongen creativiteit. Met behulp van maar liefst 18 onderwerpstanden worden de camera-instellingen automatisch geoptimaliseerd voor gangbare fotoscenario's, terwijl het Slimme portretsysteem een schat aan automatische detectietechnologieën gebruikt om ervoor te zorgen dat je foto's altijd lukken. Met behulp van de opties in het menu Glamour-retouchering kun je portretten flatteuzer maken en in het menu Retoucheren vind je tal van opties waarmee je foto's ter plekke kunt verbeteren, met inbegrip van de stand Sneleffecten die je tijdens het afspelen kunt gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn Selectieve kleur, waarmee je je foto's monochroom kunt maken en vervolgens een kleur naar keuze kunt geven, en Ster, waarmee je een stereffect kunt toepassen op heldere objecten.

De CCD-sensor met 20 megapixels staat garant voor haarscherpe foto's met hoge resolutie die zich prima lenen voor afdrukken op groot formaat. Je kunt je foto's ook online delen door deze met behulp van een Eye-Fi X2-kaart (of hoger) in digitaal JPEG-formaat rechtstreeks over te brengen naar een smart device of pc.

Filmmakers in de dop zullen blij zijn met de kristalheldere HD-video-opnamen (720p) die je met een druk op de speciale filmopnameknop kunt starten. Zo kun je al je dierbaarste momenten in een handomdraai vastleggen en afspelen op het grote 6,7-cm lcd-scherm. Zelfs bij fel zonlicht of weinig licht zorgt het scherm met instelbare helderheid voor een goede zichtbaarheid tijdens opname en weergave.

De COOLPIX S3500 is naar verwachting leverbaar vanaf 26 februari in acht kleuren: paars, zilver, zwart, rood, oranje, roze, roze met line art en blauw met line art. De adviesprijs bedraagt €139,-