30 mei 2011

Nikon Nederland lanceert Nikon Spots

Nikon Spots

Nikon Nederland lanceert Nikon Spots: een website en mobiele applicatie waarmee professionele fotografen die met Nikon-apparatuur werken hun foto's van fotogenieke trekpleisters in Nederland met consumenten delen. Daarbij geven ze handige tips over standpunt, compositie en andere zaken die gebruikers helpen het maximale uit hun camera te halen. Op dit moment staan er al diverse spots in Amsterdam en Rotterdam live. In de komende dagen, weken, maanden en jaren zullen daar voortdurend spots in deze en andere steden aan worden toegevoegd. Voor een impressie, bekijk de Nikon Spots video. Alle noodzakelijke informatie vind je op de Nikon Spots website.

Nikon Spots

Waarom Nikon Spots?

Tot voor kort ontbrak het aan sites die foto's van bijzondere plekken combineren met tips en achtergrondinformatie over de foto. Tijd om daar wat aan te doen, vond René Dijk van Nikon Nederland. "Zeker met alles wat nu mogelijk is op het gebied van mobiele applicaties, geo-tagging en augmented reality was dit voor ons een schot voor open doel - een uitgelezen kans om consumenten verder te helpen op fotografisch gebied met de hulp van professionele fotografen die met Nikon-apparatuur fotograferen (Nikon Professional Services-leden). Consumenten kunnen in Amsterdam, Rotterdam en binnenkort in heel Nederland op hun mobiele telefoon zien welke spots er in hun buurt zijn en hoe ze daar mooie, professioneel ogende foto's van kunnen maken. Alsof een professionele fotograaf als persoonlijke instructeur met ze mee loopt."Zonder teveel technische informatie stimuleren de tips van de professionals de gebruiker verschillende cameraopties te gebruiken en buiten de gebaande paden te treden. De spots variëren van toeristische spots, verrassende architectuur en kunstobjecten (standbeelden) tot parken en spots voor reportages en portretten.
Nikon Spots maakt geen gebruik van bestaande foto-sites, het is een volledig nieuw opgezet concept in samenwerking met professionele Nikon gebruikers. Leden van Nikon Professional Services uit Amsterdam en Rotterdam hebben hun input al geleverd, op korte termijn zal de input van talloze andere NPS-leden uit het land daar bijkomen, zodat Nikon Spots uitgroeit tot een must-have applicatie met professionele foto's en waardevolle informatie. Dit maakt Nikon Spots tot een uniek project dat wellicht ook internationale opvolging zal krijgen.

Nikon Spots

Waar vind ik Nikon Spots?

1) Standaard browser Op de website nikonspots.com staat de meest uitgebreide informatie. In de toekomst kunnen ook gebruikers hier hun zelfgemaakte foto's van spots uploaden en met andere gebruikers delen.

2) Mobiele browser De site is geoptimaliseerd voor gebruik in mobiele browsers zoals op iPhone, Android en BlackBerry. In de toekomst zal Nikon Spots ook als app in de diverse app-stores verkrijgbaar zijn.

3) Augmented Reality Met de Augmented Reality Browser Layar zien gebruikers realtime waar bij hun in buurt Nikon Spots zijn, hoe ze er kunnen komen en welke tips een professionele fotograaf voor ze heeft.

4) Via Facebook Via de Nikon NL Facebook blijven gebruikers op de hoogte van de nieuwe spots die worden toegevoegd. Onder het "Nikon Spots" tabblad staan altijd de laatste Nikon Spots. Tevens verschijnen alle nieuw toegevoegde spots op het prikbord.