24 aug 2011

Nikon introduceert 8 nieuwe Coolpix compacts

Nikon introduceert 8 nieuwe Coolpix compacts

Nikon introduceert vandaag maar liefst 8 nieuwe modellen in de Coolpix-range. Veelzijdigheid, snelheid en stijl kenmerken deze nieuwe digitale compactcamera’s: De waterdichte COOLPIX AW100, ontworpen voor het vastleggen van de actie zowel op het land als in het water. De stijlvolle S6200 en S8200, compact en met een groot zoombereik. De Coolpix S4150 en S6150 met smart touch-bediening. De ultraplatte S100 met OLED-touchscreen en 3D. De S1200PJ met ingebouwde projector en Iphone/Ipad-connectie. De krachtige P7100 met kantelbaar LCD-scherm voor de veeleisende gebruiker sluit de range af.

De COOLPIX AW100: klaar voor het grote buitengebeuren

De COOLPIX AW100, die is ontworpen voor het vastleggen van de actie zowel op het land als in het water, vormt de perfecte metgezel voor mensen met een actieve levensstijl. Deze camera, die waterbestendig is tot op diepten van 10 meter, schokbestendig tot een valhoogte van 1,5 meter en vorstbestendig tot een temperatuur van -10 °C, vormt het perfecte toestel voor het grote buitengebeuren. Hightech-functies zoals een ingebouwd gps (global positioning system), een elektronisch kompas en een ingebouwde wereldkaart* betekenen dat je gemakkelijk je beelden van geografische markeringen kunt voorzien, je kunt oriënteren op nieuwe plaatsen en je route kunt volgen terwijl je onderweg bent.   (*Met uitzondering van bepaalde gebieden)

De COOLPIX AW100 is uitgerust met de allernieuwste beeldverwerkingstechnologie, zoals je zou verwachten van een COOLPIX-camera, waardoor uitmuntende foto’s zijn gegarandeerd, of je nou aan het surfen of aan het bergbeklimmen bent. De uiterst gevoelige 16 megapixel CMOS-sensor met verlichting van de achterkant, in combinatie met de speciale modi voor opnamen bij weinig licht, biedt schitterende resultaten, zowel bij fel zonlicht, gedurende de nacht of onderwater, tijdens het duiken.

Om films en foto’s van maximale kwaliteit te waarborgen biedt de AW100 tevens een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom, Full HD-filmopnamen (1080p) met stereogeluid en vier geavanceerde functies tegen onscherpte om de effecten van het bewegen van het onderwerp, weinig licht en het trillen van de camera tot een minimum te beperken.

De functie Eenvoudig panorama vergroot je gezichtsveld nog verder door foto’s van 360º en 180º te bieden. Terwijl u verticaal of horizontaal pant door een tafereel, neemt de CMOS-sensor van de camera in snel tempo een aantal beelden op die direct worden samengevoegd tot een schitterend panorama.

Meer informatie

De superstijlvolle, superdraagbare camera met superzoom: de COOLPIX S6200

De buitengewoon stijlvolle en uiterst draagbare COOLPIX S6200 is uitgerust met een indrukwekkend NIKKOR-groothoekobjectief met 10x zoom in een opmerkelijk compacte, zeer kleurrijke body. Een 16 megapixel beeldsensor stelt je in staat zeer gedetailleerde opnamen te maken, op creatieve wijze foto’s bij te snijden en ongelofelijke scherpe vergrotingen op posterformaat te produceren. Automatische functies tegen onscherpte zorgen ervoor dat je continu fantastische resultaten krijgt en de modus Nachtlandschap biedt kwalitatief hoogwaardige beelden bij weinig licht.

De COOLPIX S6200 maakt het gemakkelijk om creatief aan de slag te gaan, doordat dit toestel stilstaande opnamen of films kan maken met een speciaal effect en een reeks van filtereffecten kan toepassen op stilstaande beelden nadat deze zijn opgenomen. Voorbeelden van effecten bij het opnemen zijn Softfocus en Nostalgisch sepia, en voorbeelden van filtereffecten in de camera ter verbetering van de opname zijn Ster, Fisheye en Miniatuureffect.

Om kwalitatief hoogwaardige films te kunnen produceren, biedt de COOLPIX S6200 HD-filmopname (720p) met stereogeluid, vier geavanceerde functies tegen onscherpte en een hoge ISO-gevoeligheid (tot 3200) om het risico op wazige beelden bij snel bewegende onderwerpen of weinig licht tot een minimum te beperken.

De COOLPIX S6200 is leverbaar in zes kleuren: wit, rood, zwart, blauw, zilver en roze. Meer informatie

Behalve een krachtig NIKKOR-groothoekobjectief met krachtige 14x zoom biedt de COOLPIX S8200 een uiterst gevoelige 16 megapixel CMOS-beeldsensor met verlichting van de achterkant, die ervoor zorgt dat zelfs bij weinig licht of in buitengewoon fel verlichte omgevingen de camera probleemloos opnamen kan maken, waardoor zowel nacht- als dagopnamen precies zo worden weergegeven als je ze ervaart. Door de combinatie van een snelle automatische scherpstelling, een ongelofelijk korte opstarttijd en hoge snelheden bij continu-opname zorgt deze camera ervoor dat je de actie nooit misloopt. Het pakket wordt afgerond met Full HD-filmopname (1080p) met stereogeluid, waardoor je de beschikking hebt over een product dat veelzijdiger is dan ooit.

De COOLPIX S8200 is leverbaar in vier kleuren: zwart, rood, zilver en wit. Meer informatie

Nieuw stijlvol duo: COOLPIX S4150 touchscreen en COOLPIX S6150 7x zoom

Nikon voegt twee nieuwe modellen toe aan haar COOLPIX S-assortiment (Style) die de lat voor kleurrijke stijl en geavanceerde functionaliteit in een platte behuizing weer een stukje hoger leggen. Het duo bestaat uit de ultradunne COOLPIX S4150 met smarttouch-bediening en de krachtige en draagbare 16 megapixel COOLPIX S6150 compactcamera met 7x zoomobjectief.


“Zowel de COOLPIX S4150 als de COOLPIX S6150 is ontworpen voor het direct vastleggen van de actie”, legt Nicolas Gillet, productmanager voor Consumer Products bij Nikon Europe uit. “De ranke COOLPIX S4150 trekt zo de aandacht dat je dit toestel het liefste overal mee naartoe wilt nemen en biedt functies zoals het opnemen van HD-films (720p) met één druk op de knop, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je nooit een belangrijk moment mist. De COOLPIX S6150 is klein genoeg om in een damestas of broekzak te passen, maar toch krachtig genoeg om fantastische opnamen te maken van zowel landschappen als onderwerpen heel dichtbij.”

Meer informatie over de Coolpix S4150 en de Coolpix S6150

Gemaakt om op te nemen en uit te wisselen – de COOLPIX S1200pj

Je hoeft nooit meer met zijn allen rond een klein schermpje te gaan zitten om foto’s, films of presentaties te bekijken. De COOLPIX S1200pj met ingebouwde projector biedt zelfs nog meer manieren om verbinding te maken met je bestanden, waardoor het nu nog gemakkelijk is om gemaakte opnamen uit te wisselen. De S1200pj, die als opvolger van de COOLPIX S1100pj geldt, is nu compatibel met iPhone, iPad of iPod Touch, en kan met een Mac of pc worden verbonden, zodat je direct beelden en films kunt projecteren op elk glad oppervlak. Bij 20 lumens met DLP-technologie is de projectie helderder dan ooit en kunnen geprojecteerde beelden met een afmeting van 26 tot 152 cm (5 tot 60 inches) worden weergegeven. Verlichte bedieningselementen op de camera en de optionele afstandsbediening zorgen eveneens voor een gemakkelijke bediening onder donkere omstandigheden.

De COOLPIX S1200pj staat garant voor uitstekende foto’s en films met zeer hoge resolutie en grote nauwkeurigheid, dankzij een 14 megapixel CCD-beeldsensor, HD-filmopnamen (720p) met stereogeluid, een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom en vier functies voor het automatisch beperken van onscherpte.

Voor gebruikers die creatief aan de slag willen, biedt de COOLPIX S1200pj de mogelijkheid om stilstaande beelden of films op te nemen met een speciaal effect of om een reeks filtereffecten toe te passen op stilstaande beelden nadat deze zijn gemaakt. Voorbeelden van opname-effecten zijn Softfocus en Nostalgisch sepia, en voorbeelden van filtereffecten in de camera ter verbetering van de opname zijn Ster, Fisheye en Miniatuureffect.

Meer informatie

Een vleugje ‘chique’: de COOLPIX S100

De COOLPIX S100 vormt de stijlvolle keuze voor mensen die een camera zoeken die gemakkelijk in het gebruik is en probleemloos overal mee naartoe kan worden genomen. Dit ranke model, dat de perfecte combinatie biedt van geavanceerde stijl en hightech-functionaliteit, wordt geleverd in opvallend roze, rood of zwart en beschikt over een body van 18,1 mm breed die comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk in een binnenzak of tas past. Het multitouch-bedieningspanel reageert direct op de aanraking van uw vingers en biedt een ongelofelijk intuïtieve werking op een groot OLED-scherm van 8,7 cm (3,5 inch).
Voor mensen die plezier willen beleven aan hun fotografie biedt de COOLPIX S100 tevens een nieuwe voorziening voor 3D-opnamen. Deze speciale 3D-opnamestand combineert twee foto’s die zijn gemaakt vanuit verschillende posities tot een 3D-beeld dat kan worden weergegeven op tv’s en computers die 3D ondersteunen. Net als bij alle andere COOLPIX-modellen zijn sublieme prestaties in elk licht gewaarborgd, aangezien de S100 is uitgerust met een uiterst gevoelige 16 megapixel CMOS-sensor. Het toestel biedt tevens Full HD-filmopnamen (1080p) met stereogeluid, een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom, technologie om onscherpte tegen te gaan en speciale lichtstanden zoals Nachtportret.
De functie Eenvoudig panorama vergroot uw gezichtsveld nog verder door foto’s van 360º en 180º mogelijk te maken. Terwijl u verticaal of horizontaal pant door een tafereel, neemt de CMOS-sensor van de camera in snel tempo een aantal beelden op die direct worden samengevoegd tot een schitterend panorama.

Meer informatie

De COOLPIX P7100 biedt snellere verwerking, kortere reactietijden en een kantelbaar scherm!

De COOLPIX P7100, opvolger van de uitstekend ontvangen P7000, biedt een verbeterde beeldkwaliteit, kortere vertragingstijd, snellere automatische scherpstelling en kortere opstarttijd. Een nieuw, kantelbaar 7,5 cm (3 inch) LCD-scherm vergemakkelijkt de compositie van foto's en het vastleggen van opvallende filmpjes vanuit ongebruikelijke hoeken of lastige posities.

De COOLPIX P7100 is de perfecte, compacte metgezel voor elke enthousiaste DSLR-fotograaf en staat garant voor sublieme beelden dankzij een NIKKOR-groothoekobjectief met 7,1x zoom, een bereik van 28 tot 200 mm (kleinbeeldequivalent), RAW-bestandsindeling, snel EXPEED C2-verwerkingssysteem, snelle respons en volledig handmatige bediening. De grote, 10,1 megapixel (effectief) 1/1,7-inch CCD-sensor zorgt voor een groot dynamisch bereik en uitstekende prestaties bij weinig licht en maakt creatieve uitsneden, prachtig gedetailleerde foto's en verbluffend scherpe vergrotingen op posterformaat mogelijk.

Nicolas Gillet, productmanager Consumer Products bij Nikon Europe: "De COOLPIX P7100 is een compacte meester. Wie vertrouwd is met de P7000 herkent het streven van deze camera om de gebruiker de volledige controle te geven, met instelschijven aan voor- en achterkant en een aanpasbaar zoomgeheugen. Met dit zoomgeheugen zijn tot zeven verschillende brandpuntsafstanden in te stellen, waartussen vervolgens snel geschakeld kan worden – alsof je gebruikmaakt van verwisselbare objectieven. Wij denken dat deze camera door nieuwe functies als het kantelbare scherm en snellere reactietijden een populaire keuze zal worden voor DSLR-achtig gebruik maar met een superieure mobiliteit."

Meer informatie