01-05-2008

Informatie over grijze import

Regelmatig worden hoogwaardige Nikon camera’s voor stuntprijzen aangeboden, vooral op Internet. Voordat u overweegt op zo’n aanbieding in te gaan, dient u rekening te houden met het volgende: De verpakkingsinhoud van grijze importen van buiten Europa, bijvoorbeeld uit het Verre Oosten, komt niet altijd overeen met de originele verpakkingsinhoud van Nikon. Als gevolg hiervan bent u achteraf mogelijk duurder uit omdat u voor veel geld accessoires moet bijkopen.

Tot de originele verpakkingsinhoud behoort de originele Nikon Garantiekaart, die u voor heel Europa verzekert van de service van de officiële hooggekwalificeerde Nikon reparatiecentra. Zonder deze garantiekaart moet u zich afvragen wie noodzakelijke reparaties of garanties aan uw waardevolle camera zal uitvoeren en waarom u geen Nikon fabrieksgarantie krijgt.

Koopt u een Nikon spiegelreflex, bijvoorbeeld een Nikon D40, dan telt de Nederlandse gebruikshandleiding niet minder dan 139 bladzijden. Bij grijze import krijgt u vaak een gebruikshandleiding in een andere taal.

Wees op uw hoede als er wordt toegezegd dat men u apparatuur uit het buitenland als geschenk gedeclareerd kan toezenden. Dat betekent dat men u wil verleiden de invoerrechten/BTW, die natuurlijk bij de prijs moet worden opgeteld, niet af te dragen. Niet afdragen is een strafbaar feit en kan onder meer leiden tot inbeslagname van de aangeschafte apparatuur.

Op Internetwinkels komt u vaak links naar onze homepage tegen; sommige daarvan werken niet eens, ze zijn in elk geval bedoeld om de indruk te wekken dat er zakelijke verbindingen zijn tussen Nikon en de betreffende aanbieder. Laat u niet voor de gek houden. Nikon Dealers vindt u met de Nikon Dealerzoeker onder Kopen op www.nikon.nl