19 november 2014

Amsterdam Light Festival

Als trotse sponsor van het Amsterdam Light Festival nodigen wij iedereen uit om dit schitterende en fotografisch zeer uitdagende festival in onze hoofdstad te bezoeken. Vanaf 27 november licht Amsterdam op tijdens Amsterdam Light Festival. Het is alweer de derde editie van het winterse lichtfeest voor jong en oud. De historische binnenstad van Amsterdam zal ruim vijftig dagen het sfeervolle decor zijn van het festival.

https://www.nikonspots.com/

NikonSpots Amsterdam Light

In onze Nikon Spots app, ingericht rondom Amsterdam Light, geven onze Nikon professionals u persoonlijk tips over standpunt, compositie en andere zaken die je helpen het maximale uit je camera te halen. Download de app en til zo je fotografie naar een hoger niveau.
Klik hier om naar de Nikon Spots pagina te gaan.

 

http://bit.ly/Nikonwinapp

Nikon Fotowedstrijd

Laat jouw fotografietalenten zien tijdens het Amsterdam Light Festival en maak kans op de low light -expert, de Nikon D750 + 24-85mm! Upload je mooiste foto van het Amsterdam Light Festival ‘14/’15 en leg uit hoe je de foto gemaakt hebt via Facebook.com/NikonNederland.

De ‪#‎winnaar‬ van de I AM EMBRACING LIGHT fotowedstrijd is bekend!
Jos Werkhoven heeft zijn fotografietalenten laten zien tijdens het Amsterdam Light Festival. 178 Bottles, 1 Message boven een donker Amsterdam. De lijnen van de lichten op de achtergrond lopen naar de Message of Love voor de 178 nationaliteiten die in deze stad wonen. Opname gemaakt met de ‪#‎Nikon‬ ‪#‎D800‬ met 70-200 zoomlens (ingezoomd tijdens de 2,5s belichting), f16 en ISO 50.
Gefeliciteerd Jos Werkhoven!

 

http://www.aanmelder.nl/alf

Nikon Workshop Light Sculpture Fotografie

Deze winter gaat de derde editie van het Amsterdam Light Festival van start. De historische binnenstad van Amsterdam is ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor voor dit internationale lichtfestijn voor jong en oud. Dwars door de stad zijn er verschillende indrukwekkende lichtkunstwerken te zien. Nikon organiseert tijdens dit festival een aantal Light Sculpture fotografie workshops.

Deze worden onder leiding van Michiel Buijse gegeven voor Nikon gebruikers voor de exclusieve prijs van €39 (Normaal €55) incl koffie/thee. De workshops zullen aan kleine groepen van max. 10 personen gegeven worden.
Klik hier voor meer informatie over de Nikon Workshop Light Sculpture Fotografie

Lezingen (GRATIS toegang)

Michiel Buijse zal een aantal gratis lezingen geven waarbij de HDR techniek achter nacht/light sculpture fotografie besproken zal worden. Bij HDR worden er meerdere foto-opnames gemaakt tot een mooie compositie waarbij de donkere partijen en lichtere partijen worden gecombineerd.

Deze lezingen worden gegeven op 12 dec, en 2 & 3 januari in de Hortus op de Plantage Middenlaan 2a in Amsterdam. Deze worden om 19.00 en om 20.00 uur gegeven en duren ong. 30 minuten. Hij zal iets over zichzelf vertellen, een aantal van zijn werken laten zien en dan het proces bespreken tot de totstandkoming van zijn foto's. Toegang is GRATIS!

Amsterdam Light Festival

In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, neemt je mee langs de Amsterdamse grachten en de Amstel, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Wil je meer weten over het Amsterdam Light Festival?
Neem dan een kijkje op de website.