03-02-2009

De nieuwe „S-klasse“ van Nikon – Stijl, snelheid en eenvoud

Nikon introduceert een verbeterde S-serie, bestaande uit de COOLPIX S630, COOLPIX S620, COOLPIX S230 en COOLPIX S220. Deze vier modellen zijn ontworpen met slechts één doel: gebruikers een ultieme stijl, snelheid en eenvoud bieden in een compacte camerabody.

De COOLPIX S630 heeft een compact en stijlvol ontwerp met een speciale Sure Grip voor een comfortabele greep. De COOLPIX S620 heeft de hoogste ISO-waarden van alle compactcamera's in zijn klasse. De COOLPIX S230 is zowel stijlvol als gebruiksvriendelijk dankzij het geavanceerde touchscreen met eenvoudige knoppen, terwijl de COOLPIX S220 puur en eenvoudig is, gebruiksvriendelijk maar toch zeer elegant. De vier modellen zijn verkrijgbaar in kleuren die passen bij elke smaak of persoonlijkheid en alle beschikken over Nikon's EXPEED-beeldverwerkingsconcept.

Mark Pekelharing, Product Manager Consumer Products bij Nikon Europe B.V.: “We zijn zeer trots op onze kleurige nieuwe S-serie en zijn ervan overtuigd dat we voor elke stijl een camera hebben. De camera's zijn een genot om te gebruiken. Ze zien er mooi uit, ze voelen goed aan en ze produceren prachtige foto's."

De COOLPIX S630 – geschikt voor iedereen

Dankzij de Sure Grip die comfortabel ligt in elke hand, is het een waar genot om foto's te maken met de COOLPIX S630. De prestaties van deze camera zijn eveneens optimaal. Dankzij 12 megapixels effectief, VR (vibratiereductie) met beeldsensorverschuiving en een superieur NIKKOR-objectief met 7x optische zoom kunt u elke gelegenheid vastleggen in beelden van hoge kwaliteit.

De camera beschikt over geavanceerde functies, zoals de gloednieuwe knipperdetectie. Dit is een combinatie van de glimlachstand en de knipperwaarschuwing, waarbij de camera een gezicht detecteert en automatisch twee foto's achter elkaar maakt wanneer de persoon glimlacht, waarna de foto wordt opgeslagen waarin de ogen van de persoon zijn geopend. Voeg hier de automatische onderwerpselectie, die de instellingen automatisch aanpast aan het onderwerp, de stand Sport continu met maximaal 10 bps en de functie Snel retoucheren aan toe, en het zal duidelijk zijn dat deze camera meetelt. De camera is verkrijgbaar in zwart en robijnrood.

Meer informatie

De COOLPIX S620 – ontworpen voor snelheid

Met een opstarttijd van slechts 0,7 seconde is dit een zeer snelle camera, die bovendien is voorzien van een zeer compacte body met een mooi ontwerp. De COOLPIX S620 beschikt over 12,2 megapixels, een NIKKOR-objectief met 4x zoom en een groothoek van 28 mm (kleinbeeldequivalent), en een 2,7-inch LCD-monitor met een grote kijkhoek. De kleine body herbergt echter ook een groot aantal krachtige opnamefuncties. Bovendien heeft de COOLPIX S620 een groot gevoeligheidsbereik tot ISO 6400 voor weinig ruis bij foto's op vol formaat, een unicum voor een digitale compactcamera.

De camera beschikt ook over vier technologieën tegen onscherpte, waaronder VR met lensverschuiving en bewegingsdetectie, de nieuwe functies knipperdetectie en snel retoucheren, AF met meevolgende scherpstelling en automatische onderwerpselectie. De metallic body met zijn elegante lijnen heeft een verfijnd ontwerp en is verkrijgbaar in lichtzilver, zwart, donkerpaars en lichtroze. Dit is een voor de hand liggende keuze als u op zoek bent naar perfecte prestaties en stijl.

Meer informatie

COOLPIX S230/COOLPIX S220 – elegante stijl en krachtige eenvoud

Deze twee platte, compacte en stijlvolle camera's zijn misschien wel de elegantste uit de nieuwe S-serie. De COOLPIX S230 biedt een combinatie van een geavanceerd 3,0-inch touchscreen met basisknoppen, zodat foto's maken leuk en zeer gemakkelijk is. De camera beschikt ook over diverse geavanceerde functies, zoals de nieuwe knipperdetectie, snel retoucheren, automatische onderwerpselectie en onderwerpsstanden. Knipperdetectie voorkomt dat personen met gesloten ogen op de foto staan. Met snel retoucheren kunt u beelden retoucheren nadat ze zijn gemaakt, met behulp van geavanceerde technologieën die zijn overgenomen van Nikon's bekroonde digitale spiegelreflexcamera's.

Dankzij zeventien onderwerpsstanden op de COOLPIX S230 en zestien op de COOLPIX S220 kunt u de perfecte camera-instellingen selecteren voor vrijwel elke situatie. Naast 10 megapixels effectief en een NIKKOR-objectief met 3x zoom bieden deze modellen elektronische vibratiereductie, een groot gevoeligheidsbereik tot ISO 2000 en bewegingsdetectie, zodat fotograferen eenvoudig is in elke situatie. De COOLPIX S220 is dun (slechts 18 mm) en licht (circa 100 gram) en heeft een 2,5-inch LCD-monitor waarop u foto's kunt bekijken. Beide camera's hebben een stijlvolle metallic body die past in elke kleine tas en ze zijn verkrijgbaar in diverse trendy kleuren, zoals lichtzilver, warmzilver, blauwgroen, glanzend rood.

Meer informatie over de Coolpix S220

Meer informatie over de Coolpix S230

De camera's uit de S-serie worden geleverd met een oplaadbare lithium-ion batterij en lader, USB-kabel, audio-videokabel, polskoord en softwaresuite voor COOLPIX-camera's. Daarnaast wordt de COOLPIX S230 geleverd met een aanraakpen. Voor alle Nikon-camera's is 2 GB gratis online opslagruimte beschikbaar bij de Nikon-service my Picturetown op mypicturetown.com.