03-02-2009

Nikon COOLPIX P90 – Bridgecamera met 24X-zoom

Nikon kondigt met trots de introductie aan van de COOLPIX P90, een van de eerste compactcamera's met 24x zoom en groothoek. De krachtige supertelezoom, de groothoekcapaciteiten en de andere krachtige functies zijn gecombineerd in een gemakkelijk te gebruiken camera, waardoor deze ideaal is voor gebruikers die op zoek zijn naar de beroemde Nikon-kwaliteit in een kleine, handzame camera.

Mark Pekelharing, Product Manager Consumer Products bij Nikon Europe B.V.: “Deze camera bewijst opnieuw dat Nikon er voortdurend naar streeft alle cameraliefhebbers tegemoet te komen. Door de verrassend krachtige 24x zoom met groothoek, de kantelbare 3,0-inch LCD-monitor, vibratiereductie, Nikon’s EXPEED-beeldverwerkingssysteem en de hoge gevoeligheid vormt de COOLPIX P90 een compromisloze overbrugging tussen compactcamera's en digitale spiegelreflexcamera's.”

Functies om over naar huis te schrijven

De COOLPIX P90 beschikt over een zeer krachtig zoomobjectief met 24x optische zoom die het kleinbeeldequivalent biedt van 26 mm groothoek tot 624 mm tele en kan foto's maken tot op slechts 1 cm. Dankzij snelle continu-opnamen van maximaal 45 opnamen op 15 bps kan deze camera met het grootste gemak worden gebruikt voor sportfotografie. De camera kan zelfs foto's opslaan voordat u op de knop druk. Tel hier de 12,1 effectieve megapixels en een gevoeligheid tot ISO 6400 bij op en het is duidelijk waarom deze camera uitblinkt in vrijwel elke situatie.

Gebruikers kunnen de camera instellen op volledig automatisch of op diverse handmatige instellingen via de vier belichtingsstanden (PSAM), waarbij ze de ideale foto kunnen kadreren met behulp van de elektronische zoeker. De camera biedt een groot aantal andere functies van Nikon-kwaliteit, zoals technologieën tegen onscherpte, automatische onderwerpsselectie en gezichtprioriteit-AF, waarbij tot twaalf gezichten worden herkend. De camera beschikt ook over de allernieuwste functies, zoals de glimlachstand en knipperwaarschuwing voor perfecte portretten, Nikon's eigen D-Lighting voor een optimaal contrast en snel retoucheren. De camera kan ook films opnemen, met inbegrip van intervalfilms. Dankzij de kantelbare 3-inch LCD-monitor is foto's maken eenvoudig, zelfs in moeilijke situaties.

De COOLPIX P90 wordt geleverd met USB-kabel, audio-/videokabel, polskoord en cd-rom met softwaresuite voor COOLPIX-camera's. Voor alle Nikon-camera's is 2 GB gratis online opslagruimte beschikbaar bij de Nikon-service my Picturetown op mypicturetown.com.

Meer informatie