03-02-2009

De Nikon COOLPIX L100, COOLPIX L20 en COOLPIX L19 - betaalbaar en leuk -

Nikon kondigt met trots de introductie aan van drie nieuwe betaalbare en leuke COOLPIX-camera's: de COOLPIX L100, de COOLPIX L20 en de COOLPIX L19. Deze camera's beschikken alle drie over hoogwaardige functies, waardoor fotograferen een waar genot is, zonder dat u hiervoor diep in de buidel moet tasten. De camera's hebben een uitstekend NIKKOR-objectief en ze zijn gemakkelijk mee te nemen en eenvoudig te gebruiken, met opties zoals automatische onderwerpselectie, glimlachstand en knipperwaarschuwing. Nu kan iedereen prachtige foto's maken.

Mark Pekelharing, Product Manager Consumer Products bij Nikon Europe B.V.: “Niet iedereen wil veel geld uitgeven aan een camera. Met deze drie nieuwe camera's krijgt u het beste van twee werelden: beelden van hoge Nikon-kwaliteit en veel handige functies voor een betaalbare prijs.”

Voor extra veel fotoplezier

De COOLPIX L100 vormt een goed voorbeeld hiervan. Met 10 megapixels effectief, Nikon’s krachtige EXPEED-systeem voor digitale beeldverwerking en een NIKKOR-objectief met 15x zoom, met een bereik van 28 mm groothoek tot 420 mm supertele (kleinbeeldequivalent), kunt u vrijwel elk onderwerp in detail vastleggen. In de macrostand kunt u zelfs voorwerpen op een afstand van slechts 1 cm vastleggen. Dankzij vier technologieën tegen onscherpte, waaronder VR-beeldstabilisatie met beeldsensorverschuiving, weet u bovendien zeker dat de foto's scherp zijn.

De COOLPIX L100 is ook geschikt als u houdt van sportfotografie, aangezien de stand Sport continu een snelheid van 13 bps biedt. De automatische onderwerpselectie past de instellingen automatisch aan het onderwerp aan. In de glimlachstand wordt een foto gemaakt wanneer de gefotografeerde persoon er op zijn of haar best uitziet, terwijl de knipperwaarschuwing waarschuwt wanneer de persoon de ogen heeft gesloten. Andere functies zijn ingebouwde rode-ogencorrectie voor prachtige portretten, D-Lighting voor beeldverbetering in de camera, vijftien onderwerpsstanden, films met geluid en actieve zoom.

Met een gevoeligheidsbereik tot ISO 3200 (met pixeltoevoeging) behoren problemen door weinig licht tot het verleden. Deze problemen worden verder verminderd door het systeem voor bewegingsdetectie dat cameratrilling of bewegingen van het onderwerp tijdens de opname detecteert en automatisch een kortere sluitertijd en een hogere ISO-gevoeligheid selecteert.

Meer informatie

Gemakkelijker kan het niet

De COOLPIX L20 en COOLPIX L19 (respectievelijk 10 en 8 megapixels effectief) beschikken over diverse functies die garant staan voor probleemloos en comfortabel fotograferen, zoals een volledig automatische stand, automatische onderwerpselectie, glimlachstand en knipperwaarschuwing. De camera's worden gevoed door twee AA-batterijen die overal verkrijgbaar zijn, zodat u nooit een fotomoment hoeft te missen. Grote knoppen en een LCD-monitor van 3 inch (COOLPIX L20) of 2,7 inch (COOLPIX L19) vergroten het bedieningsgemak.

Uiteraard kunnen beide camera's films opnemen, terwijl beide over de nieuwe automatische onderwerpselectie beschikken. Deze functie beoordeelt automatisch het onderwerp en de omgevingsomstandigheden en kiest op basis daarvan de beste instelling. U hoeft zich nu nooit meer zorgen te maken over het selecteren van de juiste stand en u kunt altijd snel en probleemloos fotograferen. De COOLPIX L20 is verkrijgbaar in zwart metallic en dieprood, de COOLPIX L19 in lichtzilver en glanzend roze.

Ontdek dat goede foto's maken met een mooie camera gemakkelijk en zeer betaalbaar is.

De COOLPIX L100, COOLPIX L20 en COOLPIX L19 worden geleverd met polskoord, AA-batterijen, USB-kabel, audio-/videokabel en softwaresuite voor COOLPIX-camera's. Voor alle Nikon-camera's is 2 GB gratis online opslagruimte beschikbaar bij de Nikon-service my Picturetown op mypicturetown.com.

Meer informatie over Coolpix L-serie