10-04-2008

Nikon COOLPIX S52 en S52c

De Nikon COOLPIX S52c en S52, een combinatie van design en technologie

Nikon voegt met de introductie van de S52c en S52 twee nieuwe camera’s toe aan de succesvolle COOLPIX S-serie. De nieuwe camera's zijn voorzien van een elegant design dat stijl en veelzijdigheid combineert met gebruiksgemak. Tevens voldoen beide modellen aan Nikon’s normen op het gebied van innovatie en kwaliteit. De COOLPIX S52c en S52 zijn bedoeld voor consumenten die waarde hechten aan looks, maar ook op zoek zijn naar de nieuwste technologische snufjes.

Beide camera's hebben een resolutie van 9 megapixels voor scherpe, heldere resultaten. Daarnaast zijn ze voorzien van een ruimtebesparend, verticaal geplaatste NIKKOR-objectief met 3x zoom en VR-beeldstabilisatie (vibratiereductie). Net als enkele eerder geïntroduceerde COOLPIX-modellen beschikt de S52c over Nikon’s ingebouwde Wi-Fi-compatibiliteit. Hiermee is het mogelijk direct verbinding te maken met internet, zodat gebruikers hun foto’s direct kunnen uploaden en delen met vrienden over de hele wereld.

“Nikon’s eigen EXPEED-beeldverwerkings-systeem zorgt onder andere voor een snelle beeldverwerking en buitengewoon korte reactietijden”, aldus Kazuhiro Okano, Assistant Manager Consumer Products bij Nikon Europe. “De COOLPIX S52 serie biedt een unieke combinatie van design en technologie. We verwachten dat de kleuren zowel mannen als vrouwen aanspreken. Daarnaast hebben we er het volste vertrouwen in dat gebruikers die op zoek zijn naar geavanceerde functies de Wi-Fi- compatibiliteit van de S52c erg handig zullen vinden”, voegt Kazuhiro Okano hieraan toe.

Verbinding met het World Wide Web – de COOLPIX S52c

Met zijn elegante ontwerp, vloeiende rondingen en prachtige afwerking is de S52c een genot om te gebruiken. Ondanks het lage gewicht en het kleine formaat van de S52c zit deze camera boordevol interessante functies. Het EXPEED-beeldverwerkings-systeem en het NIKKOR-objectief met 3x optische zoom en VR-beeldstabilisatie met beeldsensorverschuiving, staan garant voor eersteklas beeldkwaliteit. Foto's kunnen direct worden gedeeld via de ingebouwde Wi-Fi-functionaliteit en met één druk op de knop worden verzonden. Gebruikers kunnen zelfs hun foto’s uploaden en bewaren met behulp van my Picturetown, Nikon's eigen site voor foto- en video-opslag. Deze site biedt elke Nikon gebruiker maximaal 2 Gigabytes aan gratis opslagruimte voor foto's en filmbestanden die vervolgens met anderen gedeeld kunnen worden. Een ideale manier om je foto’s veilig op te slaan terwijl je op reis bent of om gewoon te bekijken. Natuurlijk kunnen de gemaakte foto’s ook direct worden bekeken via het 3-inch LCD-scherm op de camera. Dit scherm biedt een grote kijkhoek en een hoog contrast, waardoor de foto vanuit iedere hoek goed zichtbaar is.

De COOLPIX S52c ondersteunt drie unieke innovatieve Nikon-functies die zijn toegesneden op groepsfoto's en portretten: gezichtprioriteit-AF, ingebouwde rode-ogencorrectie en D-Lighting. Daarnaast biedt de camera een hoge ISO-gevoeligheid voor situaties met weinig licht. Deze mogelijkheden worden aangevuld met opties voor filmopname en vijftien onderwerpsstanden die de camera optimaal instellen voor specifieke onderwerpen en situaties. Zo biedt bijvoorbeeld de macrostand de mogelijkheid voorwerpen op een afstand van slechts 4 cm te fotograferen.

Style en prestatie – de COOLPIX S52

De COOLPIX S52 beschikt over dezelfde uitstekende functies als de S52c, maar is bedoeld voor gebruikers die de internetconnectiviteit niet nodig achten. De S52 is daardoor iets kleiner, 93 mm breed ten opzichte van de 97,5 mm van de S52c.

Beide camera's bieden handige, gebruiksvriendelijke knoppen en een eenvoudige reeks schermmenu's die toegang bieden tot geavanceerde functies. De Nikon COOLPIX S52c en de S52 zijn verkrijgbaar vanaf 25 april voor een consumentenadviesprijs van respectievelijk € 339,- en € 289,-. De COOLPIX S52c zal beschikbaar zijn in het zwart en de COOLPIX S52 in het zilver.

De Nikon COOLPIX S52c en de S52 zijn verkrijgbaar vanaf 25 april voor een consumentenadviesprijs van respectievelijk € 339,- en € 289,-. De COOLPIX S52c zal beschikbaar zijn in het zwart en de COOLPIX S52 in het zilver.

verdere informatie

> COOLPIX S52c

> COOLPIX S52

Hinweis: Je nach Land oder Region können technische Daten, Design, Produktname, Lieferumfang und das Datum der Markteinführung von den Angaben in dieser Veröffentlichung abweichen. Änderungen vorbehalten. April 2008 © 2008 NIKON CORPORATION