12-04-2008

Nikon COOLPIX P80

Nikon presenteert het nieuwe vlaggenschip van de COOLPIX serie met de COOLPIX P80 met 18X zoom

Deze nieuwe 10-megapixel camera is voorzien van een NIKKOR-objectief met maar liefst 18x zoom en een extra groot telebereik. Bovendien biedt de camera beeldstabilisatie voor heldere, scherpe resultaten. De COOLPIX P80 is ontworpen voor actieve fotoliefhebbers met oog voor fijne details.

De COOLPIX P80 is voorzien van Nikon’s EXPEED-beeldverwerkings-systeem en is met zijn geavanceerde digitale functies in een compacte behuizing de ideale camera voor fotoliefhebbers.

Kazuhiro Okano, Assistant Manager Consumer Products, zegt hierover: “De Nikon COOLPIX P80 heeft het allemaal: een krachtig objectief, standen voor handmatig en automatisch instellen van sluitertijd en diafragma en geavanceerde technologie in een compacte body met een ergonomisch ontwerp. Iedereen die op zoek is naar een veelzijdige camera die gemakkelijk kan worden meegenomen, zal enthousiast zijn over het resultaat.”

18-X zoom NIKKOR objectief en hoge beeldkwaliteit met beeldstabilisatie

De camera is ontworpen voor fotoliefhebbers met oog voor detail. De COOPPIX P80 heeft een compacte body en een zoomobjectief met een bereik van 27 mm groothoek tot 486 mm supertele (kleinbeeldequivalent).

VR-beeldstabilisatie (vibratiereductie) met beeldsensorverschuiving corrigeert de effecten van cameratrillingen en biedt zo meer zekerheid tijdens het fotograferen. Daardoor krijgt u scherpere resultaten en kunt u speciale momenten vastleggen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over kleine handbewegingen. Dit is met name handig wanneer u het objectief met 18x zoom gebruikt in de telestand of als u fotografeert bij weinig licht.

Een lichtgevoeligheidsbereik tot ISO 6400* met handmatige instelling biedt, samen met automatische ISO-instelling (ISO 64-800) en hoge ISO (ISO 64-1600), nieuwe mogelijkheden om bij weinig licht scherpere foto's te maken die er natuurlijker uitzien of om snelbewegende onderwerpen zeer scherp vast te leggen. De optie Vast bereik automatisch maakt het mogelijk de gevoeligheid te beperken tussen ISO 64 en 100, 200 of 400.

*ISO 3200 en 6400 zijn alleen beschikbaar voor beeldgrootte 3M (2048 x 1536) of kleiner.

Ergonomisch design en intuitive bediening

De COOLPIX P80 is een veelzijdig fotografisch hulpmiddel dat geschikt is voor allerlei uiteenlopende fotografeerstijlen. De camera heeft een goed geproportioneerde en zeer functionele body met een met rubber beklede greep en een duimsteun voor extra stabiliteit. De zwarte afwerking van zowel de body als het objectief heeft de uitstraling van leer en benadrukt de hoogwaardige kwaliteit van de COOLPIX P80.

De logisch geplaatste bedieningselementen zijn zo ontworpen dat ze de camerabediening vereenvoudigen en stroomlijnen. De speciale instelschijf en keuzeknop kunnen met één hand worden bediend en bieden eenvoudig toegang tot opname-instellingen en belichtingsstanden, inclusief vier geavanceerde belichtingsstanden die fotografen van elk niveau meer controle over de opname bieden. En met de nieuwe stand Sport continu kunnen gebruikers maar liefst 30 achtereenvolgende foto's met 13 beelden per/sec** maken.

Met de nieuwe elektronische zoeker is een accurate compositie mogelijk, terwijl belangrijke informatie onder alle lichtomstandigheden goed zichtbaar is.

** Deze snelheid is alleen beschikbaar voor beeldgrootte 3M (2048 x 1536) of kleiner.

Innovative technologieeën

De P80 ondersteunt drie unieke innovatieve Nikon-functies die zijn toegesneden op groepsfoto's en portretten: gezichtprioriteit-AF (herkent automatisch tot 12 gezichten en stelt daarop scherp), ingebouwde rode-ogencorrectie en D-Lighting (het in-camera corrigeren van onderbelichte delen van de foto).

Deze mogelijkheden worden aangevuld met opties voor filmopname en vijftien onderwerpsstanden die de camera optimaal instellen voor specifieke objecten en situaties.

Belichtingsstanden voor meer controle over de opname

Net zoals bij digitale spiegelreflexcamera;s beschikt de P80 over vier belichtingsstanden, die toegankelijk zijn via de keuzeknop, bieden extra controle over de werking van de camera. In de stand Geprogrammeerd automatisch [P] worden automatisch de sluitertijd en het diafragma voor een optimale belichting geselecteerd. In de stand Sluitertijdvoorkeuze [S] selecteert de gebruiker de sluitertijd, terwijl de camera het optimale diafragma instelt. De stand Diafragmavoorkeuze [A] biedt handmatige regeling van het diafragma in tien stappen, zodat de gebruiker zelf de scherptediepte kan bepalen. De belichtingsstand Handmatig [M] biedt volledige controle over zowel de sluitertijd als het diafragma.

Automatische instellingen

De Nikon COOLPIX P80 is ook de ideale camera voor fotoliefhebbers die snel foto's willen maken met behulp van automatische instellingen. Met de vijftien vooraf geconfigureerde onderwerpsstanden, variërend van nachtportret tot Strand/sneeuw en Sportstand tot Panorama assist, kan de camera direct worden ingesteld voor het beste resultaat in verschillende omstandigheden. Met de film functie is het mogelijk films vast te leggen met een beeldsnelheid van 30 bps. Ook is het mogelijk intervalfilms te maken. Objecten die in de loop van uren of zelfs dagen veranderen, kunnen hiermee eenvoudig worden vastgelegd om vervolgens te bestuderen. De camera beschikt over een intern geheugen van 52MB, maar werkt ook met snelle SDHC-geheugenkaarten, waarbij duizenden foto's op één kaart kunnen worden opgeslagen.

De Nikon COOLPIX P80 is vanaf eind april verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van € 439,-.