30-07-2009

Nikon D300S – breid uw creatieve mogelijkheden uit met stilstaande beelden en films

Nikon kondigt de D300S aan, een camera die hedendaagse creatieve fotografen meer mogelijkheden biedt.

De D300S biedt met zijn functie voor HD-films, een hogere beeldsnelheid van 7 bps en twee sleuven voor CF- en SD-geheugenkaarten nieuwe kansen om te ontdekken hoe u creatieve beelden kunt maken. De D300s bouwt voort op de alom geprezen D300 en bevat dezelfde DX-formaat CMOS-sensor met 12,3 megapixels, een professioneel 51-punts autofocussysteem en het geroemde EXPEED-beeldverwerkingssysteem in een onopvallende, compacte camerabody.

Robert Cristina, Manager Professional Products bij Nikon Europe, zegt hierover: “De D300S is ontworpen voor de huidige generatie van creatieve makers van foto's en video's, die schitterende stilstaande fotobeelden wil combineren met de creatieve mogelijkheden van video-opnamen. Het DX-formaat biedt de voordelen van lichtbreking, een compact formaat en een voordelige prijs, waardoor de D300s een werkelijk interessante optie vormt voor iedereen die meer met fotografie wil doen.”

HD-films in stereo opnemen en bewerken

De D300S breidt de mogelijkheden voor opname van HD-films met een digitale spiegelreflexcamera flink uit doordat de camera ook input van extern stereogeluid, autofocus en diverse primeurs op het gebied van ingebouwde filmbewerking biedt. Dankzij ondersteuning voor externe stereomicrofoons kunt u opgenomen filmclips van een levensechter geluid voorzien en een speciale nieuwe LV-knop maakt het wisselen tussen stilstaande beelden en films gemakkelijker dan ooit. Filmclips kunnen in de camera worden bewerkt door tijdens het afspelen eenvoudig het begin- en eindpunt te selecteren. Daarbij maakt de nieuwe C-type HDMI-interface het mogelijk om het bewerken desgewenst op een HD-monitor uit te voeren.

Twee sleuven voor opslagmedia

Als eerste in zijn klasse biedt de D300S de keuze uit twee standaarden voor opslagmedia, CF (Compact Flash™) en SD (Secure Digital™), met opties voor de manier waarop de camera gegevens op de kaarten opslaat. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om stilstaande beelden op het ene type kaart op te slaan en filmclips op het andere type.

Sneller voortreffelijke foto's maken

De D300S legt beelden met een flitsende snelheid van 7 beelden per seconde vast, zonder dat u daarvoor een extra battery pack nodig hebt. Het optionele MB-D10 battery pack maakt een snelheid van 8 bps mogelijk plus een verbeterde ergonomie bij verticale opnamen.

De camera bevat dezelfde baanbrekende beeldtechnologieën als de D300, zoals het systeem voor onderwerpherkenning met 1005-pixels RGB-lichtmeting, plus het 51-punts Multi-CAM 3500 autofocussysteem voor toonaangevende autofocusprestaties; in combinatie zorgen deze technologieën voor een nauwkeurige autofocus, automatische belichting en automatische witbalans. Het EXPEED-beeldverwerkingssysteem beantwoordt volledig aan Nikon's beroemde beeldkwaliteitcriteria van rijke en zuivere kleuren, zachte huidnuances en buitengewone details met een minimum aan ruis, terwijl u met Nikon's exclusieve beeldinstellingensysteem de uitstraling van uw werk volledig flexibel kunt aanpassen.

Intuïtieve ergonomie

Nikon's beroemde ergonomie is aanzienlijk verbeterd, doordat dezelfde multi-selector is gebruikt als bij de D3-serie en de D700, met een knop in het midden waarmee u films start en stopt. De D300S is ook voorzien van een stille ontspanstand voor onopvallend fotograferen, waarbij de gebruiker het neerklappen van de spiegel handmatig kan regelen. De speciale info-knop vereenvoudigt weergaven en sneltoetsen voor veelgebruikte instellingen en de diffusor van de ingebouwde opklapbare flits bestrijkt een grote beeldhoek van 16 mm.

Praktische prestaties

De high-definition (920.000 pixels) 3-inch TFT-monitor biedt een uitstekende ondersteuning voor het afspelen van beelden en het samenstellen van films. Desgewenst kunt u tijdens het maken van foto's ook de aanduiding van de virtuele horizon weergeven. De diverse hulpmiddelen voor beeldverwerking in de camera zijn nu uitgebreid met een functie voor het wijzigen van het beeldformaat, waarmee u RAW-bestanden kunt verwerken tot een van de vier vooraf ingestelde afmetingen; zo kunt u meer bewerkingen in de camera uitvoeren in plaats van op de pc.

Meer dan alleen een 's' achter de naam

De uitgebreide functies van de D300S zijn ontworpen voor iedereen die nu en in de toekomst serieus met fotografie aan de slag wil gaan. Deze camera biedt veel meer mogelijkheden dan het eenvoudige suffix 's' achter de naam suggereert, en dankzij zijn praktische mix van creatieve opties, professionele technologieën, een compact formaat en een voordelige prijs heeft de camera een unieke positie binnen Nikon’s uitgebreide DSLR-serie verworven.

De D300S is in twee kitconfiguraties beschikbaar: AFS DX NIKKOR 16-85 mm f/3.5-4.5 VR en AF-S DX NIKKOR 18-200 mm f/3.5-5.6G ED VR II.

>> Meer informatie