30-07-2009

Nikon introduceert de AF-S NIKKOR 70-200 mm F/2.8G ED VR II

Nikon Europe maakt vandaag de AF-S NIKKOR 70-200 mm F/2.8G ED VR II bekend, met een gloednieuw optisch ontwerp voor een topklasse beeldkwaliteit en met een uitgebreide functie voor vibratiereductie.

Robert Cristina, Manager Professional Products bij Nikon Europe, zegt hierover: “Het optische ontwerp is volledig opnieuw gemodelleerd om te voldoen aan de eisen van hedendaagse beeldsensoren. Dit objectief werkt ook beter bij langere sluitertijden en is aangepast om de nieuwste autofocustechnologie aan te vullen.”

Beter fotograferen bij weinig licht

Het AF-S NIKKOR 70-200 mm F/2.8G ED VR II-objectief is voorzien van de nieuwste VRII-stabilisatietechnologie voor vibratiereductie en biedt gebruikers de mogelijkheid te fotograferen bij sluitertijden tot vier stops* trager dan anders mogelijk zou zijn. Er zijn twee VR-standen beschikbaar: de normale VR-stand voor normaal fotograferen en de actieve VR-stand die trillingen als gevolg van het fotograferen vanaf een motorfiets of vanuit een vliegtuig tot een minimum beperkt. Bij beide standen is het zoekerbeeld stabiel, waardoor het scherpstelpunt en de kadrering uiteindelijk gemakkelijker en nauwkeuriger kunnen worden verkregen.

Schitterende beeldkwaliteit

Het nieuwe objectief is ontworpen om bij hedendaagse FX-formaat camera's de allerbeste beeldkwaliteit in zijn klasse te leveren, met een voortreffelijke kwaliteit van de randen tot de hoeken. Nikon's exclusieve antireflectiecoating Nano Crystal Coat en niet minder dan zeven ED-glaselementen beperken de interne reflecties en afwijkingen tot een minimum en bieden zelfs in de moeilijkste lichtomstandigheden beelden met een prachtig hoog contrast.

Het nieuwe objectief kent drie scherpstelstanden: de A/M-stand, de M/A-stand en de M-stand. Met de nieuwe A/M-schakelaar schakelt u autofocusvoorkeuze in, ook als tijdens het maken van opnamen de scherpstelring wordt ingesteld.

Het nieuwe optische ontwerp maakt ook kleinere afmetingen mogelijk dan bij de huidige versie het geval is, zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid waar professionele fotografen tijdens hun werk op vertrouwen. De robuuste magnesium camerabody is uitvoerig afgedicht, zodat het objectief bestand is tegen de invloeden van stof en vocht en u onder alle omstandigheden kunt blijven fotograferen.

*Zoals bepaald tijdens prestatietests van Nikon

Specificaties

Brandpuntsafstand 70-200 mm

Max./min. diafragma f/2.8G

Objectiefconstructie 7 ED-glaselementen

Beeldhoek 34°20’ - 12°20’ (22°50’ - 8° met Nikon DX-formaat)

Minimale scherpstelafstand 1,4 m (over het gehele zoombereik)

Aantal diafragmalamellen 9 (afgerond)

Maat voor filters/voorzetlenzen 77 mm

Diameter x lengte Circa 87 x 209 mm

Gewicht Circa 1.540 gram

De AF-S NIKKOR 70-200 mm F/2.8G ED VR II is te koop vanaf november 2009 (wordt nog bevestigd)

>> Meer informatie