22-06-2018

In Memoriam David Douglas Duncan

Met bedroefdheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van de prominente Amerikaanse fotojournalist David Douglas Duncan. Iedereen bij Nikon betreurt het verlies van een goede vriend en collega, en wij spreken onze oprechte deelneming uit.

De heer Duncan heeft als oorlogsfotograaf de Tweede Wereldoorlog in Azië, de Koreaanse Oorlog en de Vietnamoorlog uitgebreid gedocumenteerd. Tijdens zijn lange carrière is zijn werk gepubliceerd in The New York Times, LIFE magazine en in vele andere publicaties. Naast de oorlogsjournalistiek is hij bekend om zijn portretten van Pablo Picasso.

Zijn waardering voor onze beeldbewerkingstechnologie heeft geleid tot de wereldwijde erkenning van Nikon en NIKKOR, en daarvoor zijn wij hem eeuwig dankbaar. Gedurende zijn hele carrière is hij een belangrijke partner van Nikon geweest en we kijken met veel respect terug op zijn onmeetbare bijdrage aan de journalistiek tijdens zijn 102-jarige levensloop.

Terwijl wij ons diepste medeleven betuigen om zijn overlijden, herinneren we met trots onze geweldige vriend en partner met wie we de afgelopen eeuw vele uitdagingen en vreugdemomenten hebben gedeeld. Hij zal voor altijd blijven voortleven in de harten van de Nikon-familie.