24/10/2012

Nikon lanceert AF-S NIKKOR 70–200mm f/4G ED VR

Amsterdam, 24 oktober 2012 – Vandaag introduceert Nikon een nieuw zoomobjectief in FX-formaat met een veelzijdig brandpuntsafstandbereik van 70–200mm en een vast f/4-diafragma.

Met dit objectief breidt Nikon zijn assortiment aan krachtige f/4 NIKKOR-objectieven uit. Dit is het eerste NIKKOR-objectief dat is uitgerust met Nikons vibratiereductiesysteem van de volgende generatie waarvan de correctie in 5 stappen kan worden geregeld.

Door de verbeterde vibratiereductie en de hoogwaardige Nikon-optiek leent dit objectief zich bij uitstek voor het fotograferen van evenementen, reizen, natuurtaferelen en zelfs sportmanifestaties. Dit objectief is dan ook de juiste keuze voor amateur- én beroepsfotografen.

Zurab Kiknadze, Product Manager Lenses, Accessories & Software voor Nikon Europe, zegt: “Naar dit objectief is reikhalzend uitgekeken door amateur- en beroepsfotografen die op zoek zijn naar een betaalbaar NIKKOR f/4-objectief dat dezelfde compromisloze mogelijkheden biedt als veel duurdere professionele objectieven. Er is niet bespaard op de beeldkwaliteit en het objectief heeft als voordeel dat het over het geavanceerde vibratiereductiesysteem beschikt.”

Het objectief is uitgerust met een vibratiereductiesysteem van de volgende generatie. Dit maakt het mogelijk de correctie in vijf stappen te verstellen, waardoor fotografen sluitertijden kunnen gebruiken die vijf stops langzamer zijn dan anders mogelijk zou zijn. Dit is een duidelijke verbetering, aangezien de grotere stabiliteit de invloed van cameratrillingen aanzienlijk beperkt en de gebruiksmogelijkheden bij weinig licht verbetert.

Er zijn twee VR-standen beschikbaar: de stand Normal is bedoeld voor het maken van foto's onder normale omstandigheden en de stand Active maakt het mogelijk de hoogfrequente cameratrillingen tegen te gaan die optreden bij het fotograferen vanuit een rijdend voertuig. Beide standen staan garant voor een stabiel zoekerbeeld. Dat merk je aan het gemak en de precisie waarmee je kunt scherpstellen en kadreren.

Ondanks zijn lichte gewicht is er niet beknibbeld op de prestaties van het objectief. Dat blijkt wel uit de uitstekende resolutie- en contrastwaarden in uiteenlopende omstandigheden. De optische constructie is dan ook uitgerust met maar liefst 20 elementen die over 14 groepen zijn verdeeld. Bovendien is het objectief voorzien van een Nano Crystal Coat van Nikon om lichtvlekken en beeldschaduwen tegen te gaan.

Voor dit objectief, waarbij het formaat, het gewicht, de prijs en de beeldkwaliteit perfect in balans zijn, is ook een speciale statiefbevestigingsring, de RT-1, leverbaar. Met dit als optie verkrijgbaar accessoire kun je de balans bij gebruik van het statief verbeteren en tijdens het maken van portret- en landschapsfoto's snel en soepel omschakelen tussen de verticale en de horizontale stand.

Dit objectief wordt geleverd met een zonnekap (HB-60) en een objectieftasje (CL-1225).