15 aug 2011

D7000 VAN NIKON WINNAAR BIJ DE EISA-AWARDS

Amsterdam, 15 augustus 2011 – Minder dan een jaar na de introductie heeft de inspirerende DX-formaat spiegelreflexcamera van Nikon, de D7000, de EISA-award (European Imaging and Sound Association) in de categorie 'European Advanced SLR Camera of the Year 2011-2012' (Meest geavanceerde Europese SLR-camera van het jaar 2011-2012) gewonnen. Dit volgt op het succes van dezelfde camera bij de uitreiking van de TIPA-awards (Technical Image Press Association), waar ze de prijs voor 'Best D-SLR Advanced' (Beste geavanceerde D-SLR) won, en bij de red dot awards voor productdesign, waar ze een 'red dot seal of approval' (red dot-kwaliteitsmerk) in de wacht sleepte.

Jordi Brinkman, productmanager bij Nikon Europe: "Wij zijn er erg trots op de EISA-award toe te kunnen voegen aan de prijzen die al aan de D7000 zijn toegekend. Wij streven er altijd naar onze gevorderde DSLR-gebruikers geavanceerde technologie te bieden voor gepassioneerde fotografen die nieuwe stappen willen zetten in het creatieve proces."

Brinkman vervolgt: "Dat een DSLR uit het middensegment in de categorie Geavanceerd heeft gewonnen, geeft aan dat wij meer krachtige functies in de D7000 hebben gestopt dan je op basis van de prijs zou verwachten. We hebben zeer positieve reacties ontvangen over deze functies die het gebruiksgemak en de creatieve mogelijkheden nog flink hebben verbeterd, zowel over de nieuwe 16,2 megapixel CMOS-beeldsensor, het AF-systeem en de lichtmetingssensor, als over de veel compactere body van magnesiumlegering."

De EISA (European Imaging and Sound Association) nomineert elk jaar in diverse categorieën het beste audiovisuele product dat in de voorgaande twaalf maanden in Europa op de markt is gebracht. De EISA bekroont producten die gewaardeerd zullen worden door een enthousiast en professioneel publiek op zoek naar hoge kwaliteit en creatieve functies. De awards worden toegekend door panels waarin meer dan vijftig vooraanstaande tijdschriften op het gebied van fotografie, video, audio, 'home theatre' en mobiele elektronica uit zo'n twintig Europese landen zijn vertegenwoordigd.

Europese geavanceerde SLR-camera van het jaar 2011-2012: de NIKON D7000

De EISA-jury zei: "De D7000, die het kopstuk vormt van de lijn van semi-professionele camera's van Nikon, zit vol met de geavanceerde functies die ook te vinden waren in de modellen D300 en D300S van het bedrijf. De stevige body biedt automatische scherpstelling op hoge snelheid, een helder 3-inch LCD-scherm, stofbeheersing, dubbele SDXC-kaartsleuf en Full HD-video. Dankzij een uitzonderlijk goed ruisbeheersingssysteem kan de 16,2 megapixel sensor bij ISO 3200 worden gebruikt en ook dan kwalitatief hoogwaardige, schone foto's opleveren. Zelfs bij ISO 12800 is ruis niet echt een probleem. Dit is een camera waarmee amateurfotografen professioneel ogende opnamen kunnen maken."