13-02-2017

Verkoop Nikon DL-reeks premium compact camera’s geannuleerd

Nikon kondigt aan dat de verkoop van de langverwachte DL-reeks premium compact camera’s, de DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8, en DL24-500 f/2.8-5.6, wordt geannuleerd.

Oorspronkelijk was de verkoop van de nieuwe DL-reeks gepland voor juni 2016. Na de identificatie van problemen gerelateerd aan de beeldverwerkingsprocessor van de camera’s, is de verkoop van de drie toestellen echter voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Sinds de identificatie van deze problemen heeft iedereen die betrokken was bij de ontwikkeling van de nieuwe DL-reeks hard gewerkt aan de herontwikkeling van de producten om te zorgen voor een betere klantervaring. Toch is er besloten om de verkoop van de DL-serie te annuleren. Dit als gevolg van de bezorgdheid over de winstgevendheid van de camera’s gezien de stijging van de ontwikkelingskosten en de daling van de verwachte verkoopcijfers.

Nikon biedt haar oprechte excuses aan voor het ongemak dat deze beslissing kan veroorzaken. In het bijzonder aan de klanten die zo lang hebben uitgekeken naar de verschijning van de camera’s