23-02-2016

Kies voor handzame perfectie met de nieuwe Nikon DL-reeks Premium Compact Camera's

Verkoop Nikon DL-reeks premium compact camera's is geannuleerd op 13 Februari 2017.

Amsterdam, 23 februari 2016: Nikon zet de markt voor Premium Compact Camera's op zijn kop met een geheel nieuwe serie die de immer actieve fotograaf altijd en overal een handzame oplossing tot perfectie biedt. Met hun legendarische NIKKOR-optiek en krachtige Nikon-technologie produceren de Nikon DL Premium Compact Camera's een zeer hoge beeldkwaliteit, zodat u elke fotokans perfect kunt benutten.

De gloednieuwe serie bestaat uit drie modellen: de Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, de Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 en de Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Elke camera heeft een vast NIKKOR-zoomobjectief met een hoogwaardige optiek die vergelijkbaar is met die van Nikon D-SLR-objectieven en een snelle CX-formaat sensor van 1 inch. Welke Nikon DL-camera een fotograaf ook gebruikt, deze kan foto's van 20,8 megapixels vastleggen in de JPEG- of NEF(RAW)-indeling en 4K/UHD-films met 30p/25p opnemen.

Elke Nikon DL Premium Compact Camera beschikt ook over Nikon's befaamde geavanceerde hybride AF-systeem voor vliegensvlug scherpstellen. De EXPEED 6A-processor is de motor achter de hoge opnamesnelheden van elke camera: tot maar liefst 60 bps wanneer de scherpstelling is vastgezet in het eerste beeld of tot 20 bps met continue AF. Ook heeft elke DL camera een extreem korte opstart- en reactie-tijd. Nikon's optische VR (vibratiereductie) met dubbele detectie biedt verbeterde signalering en correctie van trillingen. Elke Nikon DL-camera heeft ook een ISO 518-flitsschoen waarop diverse accessoires kunnen worden bevestigd, waaronder ook de vertrouwde Nikon D-SLR Speedlight flitsers. Een van de speciale Nikon DL-accessoires is de optionele DF-E1 kantelbare elektronische zoeker (EVF) met oogsensor, die een duidelijk beeld geeft en over een contrastrijk informatiescherm beschikt. Liefhebbers van Nikon D-SLR’s zullen ook de vertrouwde bedieningsknoppen, instelschijven en menu's weten te waarderen. De objectiefcilinder van elke camera is voorzien van de bekende gouden NIKKOR-ring.

Matthieu van Vliet, Country Manager bij Nikon Nederland, vertelt: “Het feit dat Nikon de markt voor Premium Compact Camera's betreedt met drie sterke camera's is goed nieuws voor fotografen die geen compromissen willen sluiten. Bij elk van deze camera's zult u alles wat u dacht te weten over de beeldkwaliteit van compactcamera's in twijfel trekken. De resolutie en beeldreproductie van de vaste NIKKOR-objectieven is buitengewoon. Met handzaamheid en snelheid als constante factor voor de hele serie kunt u zelfs een camera kiezen zoals u een objectief uitkiest: kies het benodigde brandpuntsbereik voor uw stijl van fotograferen of de situaties die u aantreft. Iedereen die vrij wil kunnen bewegen en misschien wel onopvallend foto's wil maken, kan uitermate tevreden thuiskomen met de beelden die ze hebben gemaakt.”

Compact, zonder compromis: nu kan iedere foto die u maakt, uw beste zijn

De Nikon DL24-85 f/1.8-2.8: geen teleurstellingen meer voor fotografen die altijd bezig zijn
Het grote NIKKOR 24-85mm f/1.8-2.8 zoomobjectief biedt een geweldige flexibiliteit en de stand Supermacro levert rijkelijk gedetailleerde close-ups. Deze camera beschikt ook over een kantelbaar OLED-aanraakscherm met 1.037.000 beeldpunten en een opklapbare flitser. De objectiefcilinder is voorzien van een instelbare instelring en zoomring. Verkrijgbaar in zilver en zwart. De Nikon DL is naar verwachting leverbaar in juni. De verkoopadviesprijs van de Nikon DL24-85 f/1.8-2.8 bedraagt € 749,-

De Nikon DL18-50 f/1.8-2.8: draagbaar gemak voor wijde perspectieven
Met een indrukwekkend diafragma van f/1.8 bij 18 mm beschikt deze Nikon DL over het meest lichtsterke ultragroothoekobjectief dat Nikon ooit heeft gemaakt. Het objectief heeft Nikon's befaamde Nano Crystal Coat voor een helderder beeld. Deze camera beschikt over een kantelbaar OLED-aanraakscherm met 1.037.000 beeldpunten en perspectiefcorrectie ín de camera. Verkrijgbaar in klassiek zwart. De Nikon DL is naar verwachting leverbaar in juni. De verkoopadviesprijs van de Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 bedraagt € 929,-

De Nikon DL24-500 f/2.8-5.6: groot bereik met de beeldkwaliteit die het de moeite waard maakt
Met een zeer krachtig NIKKOR-objectief met 21x zoom en de stand SPORT (VR) is deze Nikon DL perfect voor de immer actieve fotograaf met oog voor beweging. Deze camera beschikt over een ingebouwde elektronische OLED-zoeker met 2.359.000 beeldpunten en een kantelbaar OLED-aanraakscherm met hoge resolutie. Verkrijgbaar in klassiek zwart. De Nikon DL is naar verwachting leverbaar in juni. De verkoopadviesprijs van de Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 bedraagt € 1019,-

SnapBridge: houd uw Nikon camera verbonden met uw smartapparaat
Met een simpele, eenmalige handeling kunt u een smartapparaat met uw Nikon-camera koppelen. Installeer eenvoudig de app SnapBridge op uw smartphone of tablet, zet de camera aan en selecteer de camera in de lijst met beschikbare apparaten in de app. Met de Bluetooth®* Low Energy-technologie handhaaft SnapBridge een continue verbinding met laag stroomverbruik tussen uw camera en uw smartphone of tablet en biedt zo eenvoudige controle over uw fotografische activiteiten. U kunt uw foto's nu synchroniseren met een smartapparaat terwijl ze worden gemaakt en u kunt de beelden van Nikon-kwaliteit direct delen. Ook kunt u SnapBridge gebruiken om belangrijke camerafuncties te bedienen via het smartapparaat (remote control), de camera up-to-date te houden (firmware updates), de (wereld)tijd en GPS locatie te synchroniseren met uw smartapparaat en meer.


Het Bluetooth®-woordmerk is een geregistreerd handelsmerk, eigendom van Bluetooth SIG, Inc. en het gebruik ervan door Nikon Corporation gebeurt onder licentie.