16-11-2006

Nikon D40

Nikon kondigt een digitale reflexcamera voor iedereen aan. De D40 is een combinatie van uitstekende beeldkwaliteit en een slim, licht en compact ontwerp dat iedereen zal aanspreken.“Nikon D40, Incredible pictures. Incredibly Simple.”

Nikon heeft opnieuw een grote stap voorwaarts gemaakt met de introductie van de Nikon D40, de lichtste, meest compacte en meest gebruiksvriendelijke digitale reflexcamera ooit. De D40 is een belangrijke mijlpaal en verstevigt de positie van Nikon als ontwikkelaar van innovatieve kwaliteitsproducten die zijn voorzien van de nieuwste technologieën en functies.

De D40 is een gloednieuwe digitale reflexcamera met verwisselbare objectieven die de uitstekende prestaties van de wereldberoemde Nikkor-objectieven combineert met een uitzonderlijk compacte en lichte camerabody. De camera levert eenvoudige bediening en uitstekende prestaties. Hierdoor worden de problemen verholpen die vaak worden geassocieerd met digitale compactcamera's, en is de camera ideaal voor iedereen die probleemloos spectaculaire beelden wil vastleggen. Door onder andere een ingebouwde “digitale fotografie-coach (uitgebreide Help-functie) en “assist images” (visuele hulp bij diverse settings) kan iedereen met deze camera schitterende foto’s maken.

Met dank aan de geavanceerde digitale en optische technologieën van Nikon, is het met de D40 verbazingwekkend eenvoudig om schitterende te foto's te maken in bijna elke situatie.

De D40 - uitgerust met een speciaal ontworpen 3x zoom 18-55mm f/3.5-5.6G ED II AF-S DX Nikkor-objectief - is licht en compact, en kan daarom overal mee naar toe worden genomen. Het ontwerp van de camera bevat minder knoppen en andere onderdelen die mogelijk voor verwarring kunnen zorgen. Dit zorgt ervoor dat iedereen adembenemende foto's kan maken, ook zonder fotografiecursus.

De D40 heeft een Nikon DX-CCD-beeldsensor met 6,1 effectieve megapixels en een uiterst geavanceerde Nikon-beeldverwerkingsengine. De combinatie van de twee zorgt voor haarscherpe beelddetails met natuurlijke, levendige kleuren.

De exclusieve 3D-kleurenmatrixmeting II van Nikon zorgt voor nauwkeurige belichtingsinstelling, ook onder moeilijke omstandigheden. Met de AUTO ISO-functie profiteert u maximaal van het beschikbare licht omdat de lichtgevoeligheid van de camera automatisch wordt ingesteld binnen het ISO-bereik van 200 tot 1600.

De D40 heeft een snelle reactietijd dankzij de autofocusalgoritmen die zijn overgenomen van de befaamde D200- en D80-modellen. De algoritmen zorgen voor een betere scherpstelling, snellere onderwerpbepaling en nauwkeurigere reacties en detectie van de autofocus - zelfs bij slechte belichting.

De D40 kan in slechts 0,18 seconden worden opgestart, en dankzij de nauwelijks waar te nemen sluitervertraging hebt u geen last meer van de frustrerende opnamevertraging die eenvoudigere digitale camera's nogal eens parten speelt. Hierdoor kunt u al uw speciale momenten perfect vastleggen.

Met de onderwerpsstanden van Nikon kan de fotograaf zich in bijna alle omstandigheden concentreren op de foto zonder allerlei camera-instellingen te hoeven controleren. Alle acht standen - Automatisch, Automatisch (flitser uit), Portret, Landschap, Kinderen, Close-up en Nachtportret - zijn ontwikkeld voor prachtige resultaten. Voor elk type onderwerp worden automatisch de beste instellingen en ISO-gevoeligheid berekend.

Met de nieuwe stand, Auto Flash Off (flitser uit), wordt voorkomen dat de ingebouwde flitser wordt uitgeklapt als de ISO-waarde wordt verhoogd. Dit stelt de fotograaf in staat om foto's te maken in musea en tijdens concerten, toneelstukken, bruiloften en andere situaties met een slechte belichting waar flitsfotografie niet is toegestaan.

Het nieuwe retoucheermenu van de D40 biedt exclusieve ingebouwde beeldbewerkingsfuncties die het plezier van werken met deze camera verder vergroten. De fotograaf krijgt nog meer creatieve vrijheid zonder een computer te hoeven gebruiken. Het retoucheermenu bevat de D-Lighting-functie van Nikon, rode-ogencorrectie, een functie om beelden uit te snijden, andere creatieve functies zoals Beeld-op-beeld, Kleine kopie en Monochroom (Zwart-wit, Sepia, Koelblauw), en filtereffecten (Skylight, Warm filter, Kleurbalans).

Het meegeleverde Nikkor-objectief voor de D40 is de nieuwe 3x zoom 18-55mm f/3.5-5.6G ED II AF-S DX. Met dit objectief bent u verzekerd van superieure beeldscherpte en optimaal contrast en beschikt u over een veelzijdig groothoek- en teleobjectief.

De PictureProject-software van Nikon wordt bij de camera geleverd. Hiermee kunt u beelden overspelen, ordenen en delen. De fotobewerkingssoftware Nikon Capture NX is afzonderlijk verkrijgbaar.

Het plezier, de spanning en de superieure beeldkwaliteit van fotografie met digitale spiegelreflexcamera's zijn met de D40 voor iedereen bereikbaar. Het compacte formaat en de ideale ergonomie maken deze camera tot de ideale reflexcamera om overal en op ieder moment geweldige foto's te maken. De heldere en scherpe zoeker met 0,8x vergroting zorgt voor nauwkeurige compositie. Nadat de foto is gemaakt, kunt u op de grote 2,5-inch LCD-kleurenmonitor met hoge resolutie de scherpte, belichting en focus nauwkeurig controleren door de foto tot wel 19 keer te vergroten.

De compacte D40 is een bevestiging van de prima reputatie van Nikon op hetgebied van digitale reflexcamera's. De camera is eenvoudig mee te nemen en te bedienen en zorgt voor schitterende foto's, zelfs als u weinig ervaring hebt met digitale reflexcamera's. Dit is de ideale camera voor iedereen die het verschil van digitale reflexfotografie met een Nikon-camera wil ervaren.

De verkoop van de Nikon D40-kit 18-55 start naar verwachting begin december 2006. De adviesprijs is € 699,00

----------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Voor meer info of het aanvragen van een testunit kunt u terecht bij:

Voor Test materiaal:Rene Dijk (Nikon):

Tel.: +31 (0) 20-4498-121 of rene.dijk@nikon-nl.nl

Maud Braakman (Trimedia):

Tel.: +31(0)23 750 32 10 of mbraakman@trimediabenelux.com

Algemene info en verkooppunten: www.nikon-nl.nl