22/08/2012

De sociale-mediacamera met Android™¹ en Wi-Fi

Amsterdam, 22 augustus 2012 - Vandaag kondigt Nikon de COOLPIX S800c aan, een compact camera die veel meer kan dan alleen foto's maken. De S800c is uitgerust met het besturingssysteem Android² en maakt via Wi-Fi verbinding met internet. Op deze manier is van Google Play™ iedere app te downloaden, of het nu gaat om fotoapps (bijvoorbeeld NikonSpots), sociale-media-apps of games. Dankzij het NIKKOR-objectief met 10x optische zoom, de 16-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde en het 8,7cm hoge-resolutie OLED touchscreen beschikt deze camera over alle fotofuncties die nodig zijn. Zo kun je er altijd van op aan dat de foto's die je deelt via social media de beste kwaliteit hebben.

 

“De COOLPIX S800c is de innovatie op cameragebied. Heb je foto’s of films gemaakt die je graag direct wilt delen, dan hoef je alleen maar op het scherm te tikken om de beelden te uploaden naar Facebook, Twitter of andere sociale-mediasites en online albums. Met de S800c heb je een volwaardige camera in huis, met 10X zoom, Full HD-films en de prachtigste foto's, zelfs wanneer het licht niet optimaal is, zoals op feestjes.” aldus Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland.

 

¹ Android is een handelsmerk van Google Inc.

² Android versie 2.3.

Android-camera

Met Android OS, het besturingssysteem dat op de COOLPIX S800c is geïnstalleerd, is de camera in een handomdraai een compleet entertainmentcentrum. Met de nieuwste apps van Google Play heb je toegang tot sociale-media-updates van je vrienden, zijn onderweg routebeschrijvingen beschikbaar en kun je informatie opvragen over de streek waar je bent of een game spelen. De mogelijkheden zijn werkelijk onbegrensd.

Om scherpe opnamen in elke situatie mogelijk te maken is de COOLPIX S800c uitgerust met een zeer gevoelige CMOS-beeldsensor met belichting via de achterzijde. Deze zorgt ervoor dat de camera ook bij weinig licht of in buitengewoon fel verlichte omgevingen moeiteloos scherpe opnamen maakt. Het EXPEED C2-beeldverwerkingssysteem en de superieure autofocus staan garant voor een snelle respons.

Het NIKKOR-groothoekobjectief met 10x optische zoom (25–250 mm) en ED-glas staat garant voor scherpte en kleurkwaliteit. Het maakt daarbij niet uit of je wilt uitzoomen om het hele onderwerp vast te leggen of juist dicht op de huid van je onderwerp wilt kruipen om een perfecte portretfoto te maken. Daarnaast beperkt de geavanceerde technologie tegen onscherpte het effect van bewegende onderwerpen, weinig licht en een trillende camera tot een absoluut minimum.

Slim en gevoelig

Met zijn uiterst hoge resolutie, zijn anti-reflectiecoating en zijn grote kijkhoek is het 8,7cm OLED-touchscreen met 819.000 beeldpunten van de S800c niet alleen even gevoelig als dat van de beste smartphones, het laat zich ook even moeiteloos en intuïtief bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk bladeren door je foto’s, die je vervolgens op een creatieve manier kunt bewerken.

Deel je wereld: maak moeiteloos verbinding met internet via Wi-Fi. Upload foto's en films naar sociale-media- en fotosites, of zet beelden rechtstreeks over op je smartphone of tablet.

myPicturetown.com: bekijk je fotogalerie ook offline. Via een ingebouwde app kun je vanaf de camera direct verbinding maken met de online foto-opslagservice van Nikon.
Ingebouwde GPS-functie: registreer de exacte locatie (lengte- en breedtegraad) waar je een foto hebt gemaakt als “geotag” in de beeldinformatie (Exif). Compatibel met elke Google-app die gebruikmaakt van GPS.

Full HD-film (1080p) met stereogeluid: voor sprankelende opnamen van bewegende beelden. Met de 10x optische zoom met autofocus tijdens het filmen kun je in de HS-filmmodus films opnemen in slow-motion of fast-motion met opnamesnelheden tot 240 bps (VGA).

Vibratiereductie met lens-shift: maak foto's en films die staan als een huis, met dank aan de automatische vibratiereductietechnologie van Nikon, waarmee cameratrillingen worden tegengegaan.

Detectie van bewegingsonscherpte: de hoge ISO-lichtgevoeligheid (tot 3200) gaat onscherpe beelden bij weinig licht tegen.

Bewegingsdetectie: corrigeert plotselinge bewegingen van de camera én het onderwerp.

Best shot selector: selecteert automatisch het scherpste beeld uit tien opeenvolgende opnamen.

Tegenlicht: zorgt voor gedetailleerde beelden van contrastrijke onderwerpen.

Eenvoudig panorama 360°/180°: maak dynamische panorama's door de camera in het verticale of horizontale vlak te bewegen.

Continumodus: maak haarscherpe actiefoto's met maar liefst 8,1 bps.

Intern geheugen: 1,7 GB intern geheugen voor foto's en films, en 680 MB voor apps. De camera is compatibel met SD/SDHC-kaarten (tot 32 GB).

De COOLPIX S800c is in Nederland leverbaar in twee kleuren: wit en zwart. De adviesverkoopprijs bedraagt €399,- en is naar verwachting leverbaar vanaf 27-9-2012.