20-09-2022

REIS VER MET DE NIEUWE NIKKOR Z 17-28MM f/2.8

Amsterdam, 20 september 2022: Vandaag brengt Nikon het lichtste full-frame groothoekzoomobjectief voor systeemcamera's uit: de NIKKOR Z 17-28mm f/2.8. Dit lichtsterke ultragroothoekzoomobjectief is onmisbaar bij reizen, evenementen en creatieve storytelling en is ontworpen voor fotografen en videofotografen om hun creatieve palet uit te breiden en minder gewicht mee te dragen.

Van legendarische vergezichten tot beeldvullende close-ups: de NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 is het perfecte objectief om uiteenlopende visuele verhalen te vertellen vanuit een uniek oogpunt. Landschappen of stadsgezichten. Weidse luchten of straattaferelen. Architectuur of interieurs. Met een brandpuntsafstand van 17-28 mm kunnen fotografen gedetailleerde, allesomvattende groothoekopnamen maken, of spelen met grootte en perspectieven overdrijven. Door middel van groothoekopnamen laat je als videomaker kijkers als het ware opgaan in de scène of creëer je een gevoel van ruimte wanneer je in krappe ruimten filmt.

De NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 is zowel veelzijdig als gebruiksvriendelijk en ontworpen om vol vertrouwen creatieve groothoekopnamen te maken. Het vaste diafragma van f/2.8 is ideaal voor het maken van foto's bij beschikbaar licht of voor creatief werken met sluitertijden. Het objectief zorgt voor een prachtige bokeh wanneer je opnamen maakt met open diafragma. Gebruikers die voor dramatische ultragroothoekclose-ups willen gaan, hebben aanzienlijk profijt van de kortste scherpstelafstand van slechts 0,19 m voor scherpe, heldere resultaten op korte afstand. Daarnaast zorgt de grote zoomring van het objectief voor een comfortabele bediening en stabiele kadrering. Bovendien kun je met de snel reagerende AF van Nikon direct scherpstellen, of je onderwerp zich nu op de voorgrond of op de achtergrond bevindt.

Zurab Kiknadze, productmanager bij Nikon Europe: "Of je nu op reis bent, evenementen fotografeert of gewoon graag verhalen vertelt, met de NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 liggen intrigerende composities en dramatische perspectieven binnen handbereik. Deze ultragroothoekzoom is gemaakt om op je camera te houden terwijl je nieuwe inspiratie opdoet of vertrouwde plaatsen bezoekt om ze vast te leggen vanuit gedurfde nieuwe hoeken."

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8

Lichtgewicht ultragroothoekzoomobjectief van 17-28 mm: uitmuntende scherpte en minder vertekening, zelfs bij opnamen in de ultragroothoekstand van 17 mm.
Korte scherpstelafstand: een kortste scherpstelafstand van slechts 0,19 m zorgt voor scherpe, heldere resultaten op korte afstand.
Groot vast diafragma van f/2.8: handhaaft een consistente belichting over het hele zoombereik. Ideaal voor het maken van foto's bij beschikbaar licht of voor creatief werken met sluitertijden en scherptediepte.
Prachtige bokeh: door de grote Z-vatting in combinatie met de negen afgeronde lamellen van het diafragma van f/2.8 bestaat de bokeh uit grote, zachte bollen en wordt hij prachtig geaccentueerd bij korte afstanden.
Ook geweldig voor video: video's worden niet verpest door scherpstelgeluiden. Variatie in brandpuntsafstand wordt aanzienlijk verminderd, zodat gebruikers de scherpstelling soepel kunnen verplaatsen met behoud van de kadrering.
Betrouwbare scherpstelling: De AF is snel, vloeiend, stil en nauwkeurig.
Eenvoudige bediening: de aanpasbare geluidloze instelring en grote zoomring zijn eenvoudig te bedienen wanneer je door de zoeker kijkt.
Compact: lichtgewicht, weegt slechts circa 450 gram en het objectief is afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels.¹

¹ Dit objectief is niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd stofbestendig en druipwaterdicht.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.