06-07-2022

NIKON KONDIGT DE NIEUWSTE FIRMWARE-UPDATE VOOR DE Z 9 AAN

Amsterdam, 6 juli 2022: Nikon kondigt vol trots de nieuwe firmwareversie 2.10 aan voor de topklasse full-frame systeemcamera, de Nikon Z 9.

De update introduceert een nieuwe functie voor hoogfrequente flikkerreductie. Wanneer deze functie is ingeschakeld in de foto-opnamestand kan de sluitertijd in kleinere stappen worden bijgesteld. Voorheen konden sluitertijden worden aangepast tot 1/3 of 1/2 LW, maar door de nieuwe ontwikkelingen kunnen gebruikers sluitertijden aanpassen tot zelfs 1/96* LW.

De mogelijkheid om sluitertijden nauwkeuriger dan ooit in te stellen maakt het mogelijk de effecten van flikkering te regelen, zelfs wanneer uithangborden en felle LED-verlichting in beeld zijn tijdens de opname.

De update verbetert ook de prestaties van de AF-tracking, met name bij het fotograferen van kleine onderwerpen - vooral als die een klein deel van het beeld in beslag nemen. Daarnaast is de nauwkeurigheid van de scherpstelling verfijnd voor wanneer oog- of gezichtsdetectie-AF wordt gebruikt met continue servo-AF (AF-C). Met deze updates kunnen fotografen en videografen stabielere opnamen maken.

Nikon streeft er voortdurend naar om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen met regelmatige firmware-updates met nuttige functies.

* Als de hoogfrequente flikkerreductie is ingeschakeld, kan de sluitertijd in zeer kleine stappen worden bijgesteld bij snelheden tussen 1/8000 en 1/30 sec.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeƫvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.