Nikon Imaging | Nederland | Europa

06-07-2017

Winnaars van de Nikon Photo Contest 2016-2017 bekendgemaakt

Amsterdam, Nederland, 6 juli 2017: Nikon maakt met trots de winnaars van de Nikon Photo Contest 2016-2017 bekend. De Nikon Photo Contest is een van de voornaamste internationale fotografiewedstrijden ter wereld en wordt georganiseerd sinds 1969. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Nikon is dit jaar een speciale 100th Anniversary Award met het thema 'Celebration' geïntroduceerd.

In totaal zijn er 76.356 werken door 21.511 fotografen uit 170 landen en regio's ingezonden. Dit is een nieuw record voor de Contest voor wat betreft het aantal landen en regio's waar de inzendingen vandaan kwamen.

Winnaars Nikon Photo Contest 2016-2017

Nikon 100th Anniversary Prize: Greeting to the Sun

Annamaria Bruni (Italië)

Hoofdprijs: 休 (Break Time)

Yuanyuan Tian (China)

Award for the Most Popular Entry: Disappearing fishing method by Moken

Dorte Verner (V.S.)

De jury bestond uit een internationaal panel van professionals uit verschillende vakgebieden en stond onder leiding van de wereldberoemde grafische ontwerper en artdirector Neville Brody. Hij vatte de wedstrijd als volgt samen: "De inzendingen verschilden enorm in onderwerpen en aandachtsgebieden: sommige waren vrolijk en hadden een observerend uitgangspunt, maar een overgroot deel had een politieke inslag of bood een filosofisch commentaar op de wereld. De winnaars zelf lieten een evenwicht zien tussen de artistieke blik en de gave om een verhaal te vertellen. Internationale kwesties en vraagstukken zijn vastgelegd en in beeld gebracht met simpele realiteit, beelden die ons helpen begrijpen wie we zijn en die ons de grotere waarheid tonen van de wereld die we bewonen."

Naast het kiezen van één winnaar van de Nikon 100th Anniversary Prize en één winnaar van de Grand Prize uit de inzendingen voor de andere twee categorieën, koos de jury ook een eerste, tweede en derde prijs voor elke afzonderlijke categorie en indeling (enkele foto/fotoverhaal/video). Tevens is de Award for the Most Popular Entry geselecteerd, na een stemming door de deelnemers van de Contest.

Alle winnende foto's en meer informatie kunt u vinden op de website van de Nikon Photo Contest 2016-2017.