Nikon Imaging | Nederland | Europa

31-05-2017

Beleef het avontuur met de gloednieuwe COOLPIX W300 voor alle weertypen

Amsterdam, 31 mei 2017: Nikon introduceert de gloednieuwe COOLPIX W300, een compactcamera voor alle weersomstandigheden die ook diep onder water kan worden gebruikt. Deze eenvoudig te gebruiken camera is perfect voor avonturiers en geschikt om een actief buitenleven, de stad en alles ertussenin vast te leggen.

Met de COOLPIX W300 legt u eenvoudig foto's van 16 MP en 4K/UHD-video vast op een diepte van maximaal 30 m zonder behuizing.¹ Ook als betrouwbare krachtpatser op het land blijft deze stofdichte compactcamera fotograferen bij temperaturen tot slechts -10° C.² En de schokbestendige body is bestand tegen een val van maximaal 2,4 m.³ Het heldere NIKKOR-groothoekobjectief geeft gebruikers de vrijheid om fantastische opnamen te maken bij weinig licht of in het donker onder water. In de macro-stand kunt u extreme close-ups van de wondertjes boven of onder water vastleggen. Met ondersteuning voor GPS/GLONASS/QZS is het eenvoudig om geotags aan opnamen toe te voegen en reizen bij te houden. En dankzij de SnapBridge-verbinding kunnen gebruikers tijdens het fotograferen foto's naar een smartapparaat synchroniseren of het smartapparaat gebruiken om de camera op afstand te bedienen.

Ines Bernardes, productmanager bij Nikon Europe, vertelt: “Als u een beetje avontuurlijk bent aangelegd, is dit de perfecte compactcamera voor u. Als u de COOLPIX W300 meeneemt, kunt u niet alleen de pret in het zwembad vastleggen, maar ook de schoonheid onder water tijdens het snorkelen. U kunt zelfs filmen terwijl u duikt om uw Advanced Open Water-duikcertificaat te halen. U kunt het landschap fotograferen vanuit een jeep of uw belevenissen op de skihellingen filmen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de camera. Bovendien kunt u uw avonturen via de SnapBridge-verbinding makkelijk delen op het moment dat ze plaatsvinden.”

Overzicht van belangrijke kenmerken

- Robuuste constructie. Robuuste prestaties. Echte vrijheid. Waterdicht tot op 30 m zonder behuizing.¹ Schokbestendig bij een val vanaf een hoogte van maximaal 2,4 m.² Vorstbestendig tot -10° C en stofdicht.³
- Spannende momenten. Uitzonderlijke beelden. Gevoelige CMOS-sensor van 16 MP met belichting via de achterzijde en helder f/2.8-objectief met 5x optische zoom. De 10x Dynamic Fine Zoom⁴ verdubbelt het bereik van het objectief, zodat u de actie veel dichterbij kunt halen.
- Laat meer van de wereld zien. Maak 4K/UHD-filmopnamen van 30p of film Full HD-video (1080p) op het land of onder water. Met een nieuwe AE-vergrendeling kunt u vloeiende video-opnamen maken terwijl het licht verandert, wat vooral handig is als u filmt onder water.
- Scherp en stabiel. Razendsnelle autofocus en Nikon’s indrukwekkende hybride vibratiereductie over vijf assen staan garant voor snelle, stabiele, accurate opnamen, op het land of onder water.
- Weet waar u naartoe gaat. Laat zien waar u bent geweest. De nieuwe Tool-knop van de camera geeft direct GPS, het aantal gezette stappen en de gemeten hoogte/diepte of luchtdruk/waterdruk op de monitor weer.
- Eenvoudige bediening voor avontuurlijke fotografen. Met een diepe grip, een grote monitor en eenvoudige bediening onder water of wanneer u handschoenen draagt.
- De wereld wacht op u. Ga snel op pad. De statiefaansluiting van de camera is net zo handig voor accessoires (zoals de onderwaterflitser SB-N10 van Nikon) als voor het opnemen van time-lapse-films met een statief.


¹ Waterdicht: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die equivalent zijn aan JIS/IEC-beschermingsklasse 8 (IPX8). Het is mogelijk om circa 60 minuten op te nemen tot op een diepte van 30 m.
² Vorstbestendig/stofdicht: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die equivalent zijn aan JIS/IEC-beschermingsklasse 6 (IPX6).
³ Schokbestendig: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die voldoen aan MIL-STD 810F Method 516.5-Shock (waarbij me de camera laat vallen op een triplex plaat van 5 cm dik vanaf een hoogte van 240 cm).
⁴ Dynamic Fine Zoom kan 2x verder inzoomen dan het grootst mogelijke optische telebereik, terwijl de maximale beeldresolutie behouden blijft.

SnapBridge-compatibel
De Bluetooth®- and Wi-Fi®-functies van de camera zijn alleen beschikbaar wanneer SnapBridge wordt gebruikt. De SnapBridge-app van Nikon moet op een compatibel smartapparaat worden geïnstalleerd voordat SnapBridge met deze camera kan worden gebruikt.

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn gedeponeerde handelsmerken, eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en het gebruik ervan door Nikon en diens gelieerde ondernemingen gebeurt onder licentie.
Wi-Fi® en het Wi-Fi Certified-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van de Wi-Fi Alliance®.
Android en Google Play zijn handelsmerken van Google Inc.