Nikon Imaging | Nederland | Europa

06-01-2017

BEKENDMAKING PROGRAMMA NIKON-NOOR-ACADEMIE 2017

Amsterdam, 6 januari 2017: Nikon en NOOR zetten hun jarenlange partnerschap voort met de bekendmaking van het programma van masterclasses van de Nikon-NOOR-academie 2017 voor aankomende fotojournalisten. In het komende jaar worden er gratis vierdaagse workshops met NOOR-fotografen aangeboden aan geselecteerde deelnemers in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De programma's starten in het voorjaar en u kunt zich er nu voor aanmelden.

Het partnerschap van Nikon Europe en het in Amsterdam gevestigde NOOR, een collectief van documentairefotografen, bestaat al sinds 2008. Het ondersteunt groepsprojecten en geeft jaarlijkse masterclasses in alle uithoeken van Europa, waardoor er mogelijkheden worden geboden in regio's waar professionele fotografietraining doorgaans beperkt beschikbaar is. Het programma van dit jaar biedt fotografen de kans om dicht bij huis op een intensieve manier met de docenten te werken door middel van workshops in Amsterdam, Berlijn, Parijs en Manchester. Fotografen die woonachtig zijn in de landen waar de masterclasses plaatsvinden, komen in aanmerking voor deelname.

Bij iedere workshop is er plaats voor maximaal 15 deelnemers die door hun NOOR-docenten zullen worden begeleid met de beoordeling van portfolio's, het ontwikkelen en bewerken van hun fotografische verhalen en advies over hoe zij zich kunnen begeven op de internationale fotomarkt. Het is een unieke kans voor fotografen die aan het begin van hun carrière staan. Zij krijgen de kans om nauw samen te werken met professionele fotografen en kunnen een sterk netwerk opbouwen.

Data masterclasses en aanmeldtermijnen:

Amsterdam – 28 februari t/m 3 maart 2017
Aanmeldtermijn: 8 januari 2017

Berlijn – 7 maart t/m 10 maart 2017
Aanmeldtermijn: 15 januari 2017

Parijs – 20 maart t/m 23 maart 2017
Aanmeldtermijn: 22 februari 2017

Manchester – 30 maart t/m 2 april
Aanmeldtermijn: 29 januari 2017

Voor meer informatie over de masterclasses van Nikon-NOOR en over aanmeldingen, kunt u contact opnemen met:
Amsterdam: http://noorimages.com/call-for-applications-noor-nikon-academy-workshop-amsterdam/