Nikon Imaging | Nederland | Europa

12-05-2016

Nikon ontvangt de TIPA Awards 2016 in drie categorieën voor Nikon D5 en D500 digitale SLR-camera's en SnapBridge

Amsterdam 12 mei 2016: Nikon Corporation kan met trots mededelen dat drie van zijn producten de prestigieuze TIPA Awards 2016 hebben ontvangen, die worden gesponsord door de TIPA (Technical Image Press Association), een wereldwijde autoriteit in de fotografie- en beeldvormingssector. De Nikon D5 DSLR-camera is geselecteerd voor de Best DSLR Professional/Action-prijzen, de Nikon D500 voor de Best APS-C DSLR Expert-prijs en de SnapBridge-app voor de Best Imaging Innovation-prijs.

De beste producten voor fotografie en beeldvorming die op de markt zijn gekomen tussen 1 april 2015 en 31 maart 2016 in verschillende categorieën, zijn geselecteerd voor de TIPA Awards 2016 via een stemming onder redacteuren van prestigieuze tijdschriften over camera's en beeldvorming overal ter wereld.

Zie de website van de TIPA Awards 2016 voor meer informatie.

Opmerkingen van TIPA over Nikon D5 – winnaar van de prijzen voor Best DSLR Professional/Action

De EXPEED 5-beeldverwerkingsengine die is ingebouwd in de D5, vermindert ruis en biedt de snelle verwerkingscapaciteit die vereist is voor 4K UHD-video en continu-opnamen op hoge snelheid met ongeveer 12 fps (met AF en AE-tracking). Tot 200 14-bits RAW-afbeeldingen met compressie zonder verlies kunnen worden vastgelegd in een continue opnamestroom. De nieuwe Multi-CAM 20K-autofocus-sensormodule bevat 153 scherpstelpunten (waarvan 99 kruissensoren die zijn gepositioneerd in centrum- en randgebieden), waarmee een groot deel van het kader wordt gedekt. Daarnaast kunnen stilstaande JPEG-foto's met een pixelgrootte van ongeveer 8 megapixels worden geëxtraheerd van 4K UHD-films. Ook ondersteunt de D5 de hoogste standaardgevoeligheid in de geschiedenis van Nikon: ISO 102400, en is automatisch scherpstellen op zwak verlichte onderwerpen of onderwerpen met laag contrast mogelijk dankzij een AF-detectiebereik vanaf slechts −4 EV.

Opmerkingen van TIPA over Nikon D500 – winnaar van de Best APS-C DSLR Expert-prijs

Het gebruik van de EXPEED 5-beeldverwerkingsengine en een nieuwe Nikon DX-format CMOS-sensor voor de D500 heeft geresulteerd in een groot standaardgevoeligheidsbereik – ISO 100–51200, uitbreidbaar naar het equivalent van ISO 1640000 (Hi 5). De D500 biedt continu-opname met hoge snelheid van ongeveer 10 fps (met AF en AE-tracking) voor tot 79 shots van 14-bits niet-gecomprimeerde RAW-afbeeldingen in één opnamestroom. Naast stilstaande foto's ondersteunt de D500 ook opname van 4K UHD (3840 × 2160)/30p-, full-HD- en timelapsefilms. Deze camera is voorzien van een 3,2-inch touchscreen met ongeveer 2.360.000 beeldpunten waarmee kijken en schieten heel gemakkelijk wordt. De camera kan tegelijk opnemen op XQD- en SD-kaartsleuven en is compatibel met SnapBridge voor naadloos aansluiten van de camera op een smartapparaat, waarmee gebruikers foto's kunnen overzetten en delen.

Opmerkingen van TIPA over SnapBridge – winnaar van de Best Imaging Innovation-prijs

SnapBridge maakt naadloze verbinding tussen een camera en een smartapparaat mogelijk met een energiezuinige Bluetooth low energy-verbinding. Na installatie maakt SnapBridge directe overdracht naar een smartapparaat mogelijk van afbeeldingen van de camera, waarmee tot vijf smartapparaten kunnen worden gekoppeld. Originele JPEG-afbeeldingen of kleinere 2-MP (full-HD) JPEG-kopieën kunnen automatisch worden overgezet naar, en opgeslagen op, smartapparaten tijdens de fotosessie. Daarnaast kunnen twee soorten meta-informatie, zoals auteursrechten, fotosessie-informatie, opmerkingen of logo's, worden opgenomen. Bovendien ondersteunt de app fotograferen op afstand vanaf het smartapparaat, zodat gebruikers shots in realtime kunnen omkaderen en voorvertonen op het scherm van het smartapparaat, en, voor sommige camera's functies als de zelfontspanner kunnen besturen.

Het woordmerk Bluetooth® en bijbehorende logo's zijn gedeponeerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik door Nikon Corporation valt onder licentie.