Nikon Imaging | Nederland | Europa

06-05-2016

De Nikon D5 en D500 digitale spiegelreflexcamera's zijn beide bekroond met de Red Dot Award: Product Design 2016

Amsterdam, 6 mei 2016: Nikon Corporation kondigt met trots aan dat twee Nikon digitale spiegelreflexcamera's, de D5 en de D500, zijn onderscheiden met de Red Dot Award: Product Design 2016, gesponsord door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Duitsland.

The Red Dot Award: Product Design is een wereldwijd toonaangevende onderscheiding die werd uitgereikt aan producten die de afgelopen twee jaar zijn uitgebracht en die uitblinken in negen aspecten, waaronder innovatie, functionaliteit, ergonomie, ecologie en duurzaamheid.

In 2016 werd de Red Dot Award: Product Design voor de 61e keer georganiseerd. De winnaars, geselecteerd uit ongeveer 5.200 inzendingen uit maar liefst 57 landen, zijn van 5 tot 31 juli 2016 te zien op een speciale tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in het Duitse Essen.

Op de website Red Dot Online vindt u meer informatie over de Red Dot Design Awards.

Overzicht van de D5 (uitgebracht in maart 2016)

De D5 is het nieuwste topmodel digitale spiegelreflexcamera van Nikon. De camera biedt superieure prestaties op basis van een aanmerkelijk verbeterd vermogen om bewegende onderwerpen te volgen en een opvallend betere beeldkwaliteit bij hoge gevoeligheden, evenals het vermogen te reageren op een breed scala aan onderwerpen. Dankzij een 153-punts AF-systeem van de nieuwste generatie en zeer snelle continu-opnamen van ongeveer 12 bps¹ (met AF- en AE-tracking) is de camera in staat het beoogde onderwerpen betrouwbaarder vast te leggen in uiteenlopende omstandigheden. Verder bieden de nieuwe Nikon FX-formaat CMOS-sensor en een nieuwe EXPEED 5-beeldverwerkingsengine ondersteuning voor de hoogste standaardgevoeligheid in de geschiedenis van Nikon, ISO 102400 en superieure prestaties bij hoge gevoeligheid, niet alleen bij het maken van foto's, maar ook bij het maken van nieuw ondersteunde 4K UHD-films (3840 × 2160).

¹ Bij sluitertijden van 1/250 seconde of korter in ontspanstand CH.

Overzicht van de D500 (naar verwachting eind april 2016 beschikbaar)

De D500 is het nieuwste topmodel DX-formaat digitale spiegelreflexcamera van Nikon. De camera is voorzien van hetzelfde 153-punts AF-systeem van de nieuwste generatie als de D5 en ondersteunt betrouwbare vastlegging van het beoogde onderwerp met zeer snelle continu-opnamen van ongeveer 10 bps¹. Gebruik van de nieuwe EXPEED 5-beeldverwerkingsengine en een nieuwe Nikon DX-formaat CMOS-sensor staat garant voor een superieure beeldkwaliteit in een breed scala aan standaardgevoeligheden, van ISO 100 tot 51200, bij het maken van zowel foto's als films. Bovendien reageert de camera op de behoeften van professionals met ondersteuning voor 4K UHD-filmopnamen (3840 × 2160) en SnapBridge, een app voor naadloze verbinding van de camera met een smartapparaat².

¹ Bij sluitertijden van 1/250 seconde of korter in autofocusstand AF-C, waarbij de camera wordt gevoed door een EN-EL15-batterij en alle andere instellingen op de standaardwaarden zijn ingesteld.
² Smartphones en tablets met iOS of Android™.