10/7/2015

De mogelijkheden van NIKKOR-objectieven gedemonstreerd in nieuwe webcontent

Amsterdam, 10 juli 2015 – Nikon presenteert vandaag nieuw online materiaal voor ambitieuze fotografen en videografen die zich willen laten inspireren door de jongste creatieve projecten waarbij NIKKOR-objectieven zijn gebruikt. De laatste toevoegingen aan de NIKKOR Motion Gallery zijn “Night Life” (“Nachtleven”), een korte film waarin uitgeknipte vergrotingen uit animaties met echte video-opnamen zijn gecombineerd, en een nieuw verhaal in de reeks “The Thousand and One Nights” (“Duizend-en-een-nachten”), waarin Nikon-technici vertellen over de unieke eigenschappen en de geschiedenis van NIKKOR-objectieven. Ten slotte wordt met “Vol. 2 What makes NIKKOR lenses so appealing?” (“Wat maakt NIKKOR-objectieven zo aantrekkelijk?”), NIKKOR’s reeks interviews met objectiefontwerpers voortgezet.

In de NIKKOR Motion Gallery laten toonaangevende film- en videomakers die werken in verschillende genres en stijlen, zien hoeveel meer er mogelijk is met video. De film “Night Life” laat met zijn technische hoogstandjes en kunstige belichting goed zien hoe NIKKOR-technologie kunstenaars in staat stelt om grenzen te verleggen. Het vormt een fraaie toevoeging aan de toch al rijke verzameling beeldmateriaal op de website van NIKKOR, die speciaal ter ere van het tachtigjarig jubileum van het merk NIKKOR gebouwd is.
Deze nieuwste content maakt deel uit van de feestelijke campagne waarmee NIKKOR wil laten zien hoe er geschiedenis wordt geschreven wanneer kunst en technologie elkaar ontmoeten. Ga voor meer informatie naar http://www.nikkor.com/history/.

Creative directors Tom Wrigglesworth en Matt Robinson uit Londen werken sinds 2008 samen als Wriggles & Robins. Sindsdien zijn ze voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om verhalen met beelden te vertellen, waarbij ze niet alleen met originele ideeën komen, maar hun films ook zelf produceren en regisseren.

De videoversie van “Vol. 2 What makes NIKKOR lenses so appealing” is het tweede uit een reeks interviews met NIKKOR-objectiefontwerpers. Mede op basis van geschiedenis en traditie bespreken zij wat er zoal komt kijken bij het ontwerpen van objectieven. Daarbij komen bijvoorbeeld de voordelen van verwisselbare objectieven aan bod en vertellen de ontwerpers welke objectieven zij zelf zouden kiezen. Het interview brengt de superieure kwaliteit en innovatieve insteek van NIKKOR-objectieven goed naar voren. Uit wat de beide geïnterviewde ontwerpers vertellen over de filosofie achter het ontwerp en de lange weg van ontwerptafel naar productie, blijkt duidelijk hoe gepassioneerd ontwerpers voortdurend op zoek zijn naar het ultieme objectief.

“The Thousand and One Nights” bestaat uit verhalen van Nikon-technici over de unieke eigenschappen en geschiedenis van NIKKOR-objectieven en over hun toekomst. Tale 55 (Verhaal 55) gaat in op de Ai NIKKOR 18mm f/4 en legt aan de hand van echte proefopnames en voorbeeldfoto’s uit waarom dit compacte ultragroothoekobjectief zo populair is.