07-12-2015

Noordpoolexpeditie van Sacha de Boer

iamsacha.nl

iamsacha.nl

Sacha de Boer, professioneel fotograaf en voormalig presentator van het NOS 8 uur journaal, presenteert vandaag het resultaat van een magische reis naar de Noordpool. Gewapend met een Nikon D810 legde zij het leven en stilleven vast van het geïsoleerde dorp Gjoa Haven op King William Island, waar plots opstekende sneeuwstormen en temperaturen van -30˚C eerder regel dan uitzondering zijn. Ze sprak nazaten van ontdekkingsreiziger Roald Amundsen, en ontmoette jongeren die niets voelen voor het traditionele leven van hun ouders en voorouders dat bestaat uit jagen en vissen. Liever gaan ze werken voor de plaatselijke supermarkt. Een tweespalt dreigt.

Op het platform iamsacha.nl dat speciaal voor de expeditie gelanceerd is, verschijnt vandaag de eerste episode van een driedelige videoserie van het verblijf van Sacha op de Noordpool, en haar ontmoetingen met de Inuit. Op de site laat Sacha ook zien wat je als fotograaf nodig hebt als je op reis wilt fotograferen en wordt er een winactie op het platform aangekondigd.

Episode 1 is de eerste in een reeks van drie video’s, waarin Sacha de Boer meer vertelt over haar leven als fotograaf. Sacha: “Het leven van een fotograaf is niet altijd zeker, en dat is onderdeel van het avontuur. Je maakt van tevoren een plan wat je wilt fotograferen tijdens een expeditie, maar je weet nooit wat je precies zult aantreffen. Daarom moet je niet alleen open minded zijn, maar technisch ook goed voorbereid.

Naast deze video en de fotoserie geeft Sacha handige tips & trics in een ‘Behind the Scenes’ video, voor het fotograferen onder extreme omstandigheden: Accus kunnen niet goed tegen de kou. Ik droeg ze daarom op mijn lichaam, zodat ze warm bleven. Ik had ook altijd twee bodys bij me, zodat ik geen lenzen hoefde te wisselen tijdens een sneeuwstorm.De korte documentaires van Sacha op de Noordpool zijn gemaakt door WeFilm en regisseur Lennart Verstegen. Hij maakte daarbij gebruik van dezelfde camera als waar Sacha mee fotografeert: een Nikon D810.

Op 17 december verschijnt episode 2, waarin de fotograaf haar ontmoetingen met de Inuit laat zien, en ze een popup fotostudio klaarzet voor het maken van portretten van Inuit.

Nikon staat de gehele maand december in het teken van Sacha’s expeditie naar de Noordpool.
Volg de expeditie van Sacha op: www.iamsacha.nl

Reis naar Gjoa Haven

I AM SACHA | Reis naar Gjoa Haven
Bekijk meer video's, fotografie en tips & tricks via www.iamsacha.nl

Fotowedstrijd I AM SACHA

De winnaars zijn bekend!
Bij de fotowedstrijd I AM SACHA met het thema "ijskoud" konden deelnemers de foto's delen via de Facebook win-app van Nikon Nederland.

De winnaar Willemijn Koelewijn heeft met haar ijskoude foto een Nikon D750 + AF-S NIKKOR 24-85mm gewonnen.
De tweede prijs is een ingelijste, door Sacha de Boer gesigneerde, foto uit de Noordpool Collectie.

De top 5 van alle ingezonde ijskoude foto's is toegelicht door Sacha de Boer.