3 februari 2010

Nikon vernieuwt volledige Coolpix-programma

Nikon heeft op 3 februari een spectaculaire serie camera's aangekondigd als onderdeel van haar nieuwe assortiment COOLPIX digitale compactcamera's. Het betreft onder andere een compacte 10x zoom camera, de eerste Full HD-camera met touchscreen,  en een compact toestel dat is uitgerust met een objectief met 15x zoom. Deze camera's worden toegevoegd ter completering van de nieuwe Coolpix collectie.

De S8000 is perfect voor gebruikers die een camera zoeken die foto's van topkwaliteit levert, maar die niet al te veel gewicht mee willen slepen of veel tijd kwijt willen zijn aan het aanpassen van instellingen. Dit toestel is met zijn reeks automatische instellingen (waaronder vier functies tegen onscherpte) erg gebruiksvriendelijk, biedt 14,2 megapixels en is met zijn korte opstarttijd en AF-systeem van DSLR-klasse binnen enkele tellen gereed voor gebruik. En als een foto niet voldoende is om de actie vast te leggen, kunt u met de speciale videoknop direct een HD-video opnemen. De functie voor HD-film (High Definition) met stereogeluid biedt een resolutie van 720p en legt de hele actie vast met een indrukwekkende snelheid van 30 beelden per seconde.

Mark Pekelharing, Product Line Manager Consumer Products bij Nikon Europe B.V: "Alle functies in deze camera, van het NIKKOR-groothoekobjectief met 10x zoom en ED-glas lens tot de vier functies tegen onscherpte, zijn samengebracht om gebruikers de best mogelijke ervaring bij het fotograferen te bieden. Dit toestel is vooral bestemd voor mensen die geen tijd willen besteden aan het uitzoeken van alle snufjes van een camera, maar die wel in alle situaties de camera willen grijpen en de best mogelijke foto's maken. De draagbaarheid van de dunne body is hiervoor van essentieel belang, en hetzelfde geldt voor de ongelofelijk snelle responstijd. Die perfecte foto die uw LCD-scherm weergeeft, is precies wat u krijgt als uiteindelijk resultaat."

De nieuwe Nikon Coolpix S4000 is de eerste Full HD-camera van Nikon, een compacte camera met touchscreen en een compact toestel dat is uitgerust met een objectief met 15x zoom. Deze camera's worden toegevoegd aan de S3000 en S8000 ter completering van de nieuwe collectie.

Mark Pekelharing, Product Line Manager Consumer Products bij Nikon Europe B.V: "Deze COOLPIX-camera's bieden voor elk wat wils, of u nu de camera met de meeste functionaliteit wilt, een eenvoudige en betaalbare oplossing zoekt, of iets wilt dat uw stijl toont. U kunt er echter van verzekerd zijn dat al deze camera's de kwaliteit bieden waar Nikon bekend om staat en die het zo eenvoudig mogelijk maakt om de allerbeste opnamen te maken."

 De leuke, stijlvolle en intuïtieve S4000

Voor mensen die op zoek zijn naar de allernieuwste technologie en stijl, biedt deze fraaie 12-megapixel camera een intuïtief touchscreen van 7,5 cm (3 inch) dat compact genoeg is om over overal mee naartoe te kunnen worden genomen. Door simpelweg het scherm aan te raken kunt u door al uw foto's bladeren of met de aanraaksluiter een foto maken, waarbij automatisch correct wordt scherpgesteld en de juiste belichting gekozen voor het aangeraakte item. Of neem een film op met de functie voor HD-films (High Definition). Het NIKKOR-groothoekobjectief met 4x zoom biedt altijd scherpe resultaten en de vier geavanceerde functies tegen onscherpte zorgen ervoor dat de gevolgen van beweging door het onderwerp, weinig licht en het trillen van de camera tot een minimum worden beperkt. En als de foto's snel moeten worden geretoucheerd, kunnen deze op eenvoudige wijze worden bewerkt in de camera, met behulp van de meegeleverde stylus, compleet met functies voor handgeschreven memo's en tekenhulpmiddelen.

 

een platte en ultrastijlvolle compactcamera, de S3000, als onderdeel van haar nieuwe assortiment COOLPIX-camera's dat dit voorjaar op de markt verschijnt. Dit toestel, dat de opvolger van het succesproduct, de S220, vormt, is volgepakt met functies die het leuk en gemakkelijk maken om foto's te maken, altijd en overal.

De superplatte body, met een dikte van slechts 19 mm, biedt 12 megapixels, een NIKKOR-groothoekobjectief met 4x zoom dat uitermate geschikt is om al uw vrienden in één opname te verenigen of om opnamen van heel dichtbij te maken, en een scherm van 6,7 cm (2,7 inch) waarop u al uw fantastische foto's goed kunt bekijken. De S3000 biedt tevens een reeks geavanceerd opnamefuncties, zoals vier functies tegen onscherpte - waaronder elektronische vibratiereductie (eVR) - waarmee u verzekerd bent van scherpe foto's. En of u nu aan het strand, op de skihelling of in de stad bent, de automatische scènekeuzeknop met 16 standen selecteert automatisch de meest geschikte stand, waardoor u nog sneller en gemakkelijker fantastische foto's kunt maken. U hoeft zich zelfs niet druk te maken over de vraag of uw onderwerp wel glimlacht. De glimlachtimer herkent dit automatisch en maakt de foto op precies het juiste moment.

Mark Pekelharing, Product Line Manager Consumer Products bij Nikon Europe B.V, merkt op: "De S3000 is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een camera die leuk is om te gebruiken, er fraai uitziet en echt waar voor zijn geld biedt. En zoals u kunt verwachten van Nikon, levert het ook nog een fantastische foto's. Zijn fraaie uiterlijk heeft de S3000 geërfd van zijn populaire voorganger, de S220. De kans is groot dat dit toestel zelfs nog populairder wordt bij onze klanten, vanwege alle extra functies en krachtiger zoomobjectief in een nog kleiner pakketje. De S3000 is de perfecte allrounder."

Deze "bridge"-camera , die is ontwikkeld voor gebruikers die de allerhoogste eisen stellen aan hun compactcamera, biedt uitstekende prestaties, zodat de fotograaf een breed scala van onderwerpen en taferelen kan vastleggen en steeds het beste resultaat krijgt. Het NIKKOR-groothoekobjectief met 26x zoom en ED-glas biedt meer vrijheid bij het kiezen van onderwerpen en zorgt steeds weer voor haarscherpe beelden. De revolutionaire, aan de achterzijde verlichte CMOS-beeldsensor zorgt voor een grotere gevoeligheid en vermindert de hoeveelheid ruis, zodat zelfs bij weinig licht fantastische foto's mogelijk zijn. En met 10,3 megapixels kunt u de allerfijnste details vastleggen of vergrotingen van topkwaliteit maken. En zowel 's nachts als overdag maakt u fantastische videoclips met de Full 1080p HD-filmopname met stereogeluid, optische zoom en automatische scherpstelling, en dat alles met 30 beelden per seconde. Het grote aantal technologische snufjes in deze camera betekent niet dat er concessies zijn gedaan aan het gebruiksgemak. Hiervan getuigen onder andere de speciale knop voor video-opnamen en het kantelbare LCD-scherm van 7,5 cm (3,0 inch). Daarnaast biedt dit toestel 5 instellingen tegen onscherpte, waardoor u zich helemaal kunt concentreren op het beeld vóór u.

De L110 paart een groot aantal technologische snufjes aan gebruiksgemak, zodat u altijd klaar bent om dat belangrijke moment vast te leggen. Het NIKKOR-groothoekobjectief met 15x zoom biedt uitmuntende precisie en een hoge resolutie, en geeft de gebruiker de vrijheid te kiezen tussen het vastleggen van prachtige foto's of het opnemen van schitterende films in HD met stereogeluid. Dit alles kan in alle rust worden bekeken op het grote 7,5 cm LCD-scherm (3 inch) met hoge resolutie. Met 12,1 megapixels, vijf functies tegen onscherpte, een ergonomische greep, 1 cm macro close-upstand en vijftien onderwerpstanden kunt u er zeker van zijn dat uw foto's er precies zo uit zullen zien als u bedoeld had. Met de energiezuinige L110 kunnen meer foto's worden gemaakt dan met de meeste andere digitale camera's met AA-batterijen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over lege batterijen, of u nu thuis bent of onderweg in het buitenland.

 

Beide camera's zijn gemakkelijk en prettig in het gebruik, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor het hele gezin om zorgeloos te fotograferen met fraaie resultaten. De L22 biedt een groot LCD-scherm (7,5 cm/3,0 inch), waardoor het gemakkelijk is om foto's te maken en te bekijken. De ingebouwde elektronische vibratiereductie en bewegingsdetectie, automatische onderwerpselectie en eenvoudige automatische werkstand staan garant voor schitterende foto's zonder dat instellingen hoeven te worden aangepast. Het slimme portretsysteem zorgt ervoor dat iedereen in beeld is en grote knoppen met speciale opname- en weergavestanden waarborgen een probleemloze bediening. Met beide modellen kunnen ook videobeelden worden opgenomen, terwijl in beide normale AA-batterijen als stroombron worden gebruikt.

U kunt nu veilig een back-up van uw foto's maken met my Picturetown, de gratis online opslag- en uitwisselservice voor digitale foto's, die u wordt aangeboden door Nikon. U kunt zo eenvoudig fotoherinneringen met vrienden delen en uw dierbare herinneringen ordenen in online collecties. U krijgt 2 GB aan opslagruimte, die u gratis kunt gebruiken voor het opslaan van duizenden dierbare foto's. Wilt u meer foto's opslaan, dan kunt u uw lidmaatschap op elk gewenst moment upgraden naar een Gold Account.