29-01-2008

Nikon D60

DE DIGITALE REVOLUTIE IN HET HOGERE INSTAPSEGMENT

De compacte D60 combineert professionele technologie en beeldkwaliteit met zeer eenvoudige bediening en tal van creatieve mogelijkheden en features. Specificaties: 10,2 megepixels, EXPEED beeldverwerking, 2 technieken voor stofverwijdering (zelfreinigende sensor & AirFlow control), In-camera beeldbewerking, snelle autofocus en ingebouwde Foto-coach en assist-images.

TECHNISCHE GEGEVENS

-10,2 megapixels CCD-beeldsensor in Nikon DX-Formaat

-EXPEED beeldverwerkingssysteem

-Grote 2,5” Monitor

-3 beelden per seconde

-ISO 100-1.600 (+Hi 1 = ISO 3.200)

> Meer informatie

D60 HIGHLIGHTS

ZELFREINIGENDE SENSOR

De D60 beschikt over een zelfreinigende sensorunit die automatisch (bij het aan- of uitschakelen van de camera of handmatig) stof verwijdert van de sensor.

AIRFLOW-CONTROL-SYSTEEM

Dit unieke Airflow-Control-System controleert de luchtstroom die ontstaat door het op- / neerklappen van de spiegel, zodat de stofdeeltjes worden weggeleid naar kanalen in de bodem van het spiegelhuis.

ACTIVE D-LIGHTING

Active D-Lighting vergroot het dynamisch bereik door plaatselijke correctie van onder- en overbelichte delen van de foto tijdens de opname.

FILTEREFFECTEN

Een bijzondere nieuwe functie in de D60 is het zogenaamde „stereffectfilter“. Diverse andere toepassingen voor nabewerking van de foto in de camera biedt grote creatieve vrijheid en mogelijkheden.

INGEBOUWDE OOGSENSOR

Zodra de gebruiker het oog naar de zoeker beweegt schakelt de sensor het info-display uit, zodat degene die de foto neemt niet afgeleid wordt door het verlichte display.

DRAAIENDE MENUWEERGAVE

De D60 herkent de positie van de camera en zorgt ervoor dat de informatie op het display meedraait met de stand van de camera (horizontaal of verticaal)..

FOTOCOACH

Om u te ondersteunen bij de juiste instellingen van uw camera helpen de "Assist-Images" (voorbeeld-foto’s) en de "ingebouwde Fotografie-Coach" (hulp-teksten) u op ieder moment met bruikbare tips in begrijpelijke taal.

EXPEED BEELDVERWERKINGSSYSTEEM.

Het Nikon EXPEED beeldverwerkingssysteem is het zenuwcentrum van iedere Nikon digitale COOLPIX-camera, maar ook van de D60, de D300 en de D3.

Toepassingsgebieden van het EXPEED beeldverwerkingssysteem:

-Exacte weergave van ieder beelddetail

-Extreem snelle beeldverwerking

-Natuurlijke kleur- en toonweergave

-Optimale ruisreductie (chrominantie en luminantiesignaal)

-Buitengewoon korte reactietijden van de camera

-Vertekeningscorrectie (COOLPIX)