14-04-2009

Nikon introduceert het nieuwe ultragroothoek AF-S DX NIKKOR 10-24 mm 1:3,5-4,5G ED

Nieuwe ultragroothoek-zoom mit Silent-Wave-Motor (SWM)

Nikon introduceert een nieuw DX-formaat ultragroothoekzoomobjectief, de AF-S DX NIKKOR 10-24 mm F/3.5-4.5G ED. Dit heeft een kortste brandpuntsafstand van 15 mm als kleinbeeldequivalent en is ondanks zijn hoogwaardige constructie toch zeer betaalbaar. Dit objectief vormt een uitstekende aanvulling op de uitrusting van elke Nikon-gebruiker. In het bijzonder voor fotografie waarbij groothoek een vereiste is, zoals in kleine ruimten en architectuur- en landschapsfotografie, biedt de AF-S DX NIKKOR 10-24 mm F/3.5-4.5G ED uitkomst.

Hoogwaardige constructie en uitstekende reproductiekwaliteit

Dit uitstekende nieuwe objectief is zeer geschikt voor gebruikers van de Nikon D300 of D90 en werkt ook zeer goed met onze andere middenklasse digitale spiegelreflexcamera's. Dankzij de Silent Wave Motor (SWM) kan het objectief ook worden gebruikt met modellen zonder ingebouwde motor, zoals de D40 en de D60. De betaalbare prijs doet echter geen afbreuk aan de uitstekende kwaliteit, aangezien de hoge reproductieprestaties, de minimale vertekening en de hoogwaardige constructie vrijwel gelijk zijn aan die van de AF-S DX Zoom-Nikkor 12-24 mm f/4G IF-ED.

De AF-S DX NIKKOR 10-24 mm F/3.5-4.5G ED biedt een brandpuntsafstand van 10 tot 24 mm en een beeldhoek die equivalent is met een brandpuntsafstand van 15 tot 36 mm in kleinbeeldformaat. Dankzij de ring-type Silent Wave Motor (SWM) is de autofocus stil en snel. Het objectief heeft een compacte en lichte behuizing met Nikon’s unieke hoogwaardige ontwerp, terwijl de geavanceerde NIKKOR-constructie garant staat voor een probleemloze werking en een hoge duurzaamheid. Het optische systeem omvat ED-glas en asferische lenzen die zijn geoptimaliseerd voor digitale spiegelreflexcamera's en een accurate beeldreproductie garanderen. Dit levert contrastrijke beelden met een hoge resolutie op, terwijl chromatische aberratie tot het minimum wordt beperkt. Dankzij het IF-systeem (interne scherpstelling) verandert de lengte van de objectiefcilinder niet tijdens het scherpstellen, waardoor de constructie duurzamer is en zwaardere voorzetlenzen kunnen worden gebruikt. Het objectief heeft twee scherpstelstanden: M (handmatig) en M/A (autofocus met prioriteit voor handmatige scherpstelling). In de stand M/A kan de gebruiker snel schakelen tussen autofocus en handmatige scherpstelling door eenvoudig aan de scherpstelring te draaien, zelfs bij gebruik van AF. Hierdoor is de scherpstelling nauwkeurig aan te passen zonder je oog van de zoeker te halen.

De AF-S DX NIKKOR 10-24 mm F/3.5-4.5G ED wordt geleverd met de 77mm opklikbare voorlensdop LC-77, achterste lensdop LF-1, zonnekap met bajonetvatting HB-23 en zachte tas CL-1118. De AF-S DX NIKKOR 10-24 mm F/3.5-4.5G ED is te koop vanaf mei 2009 voor een verkoopadviesprijs van €999.

Meer informatie

> Ga naar de produktpagina van de AF-S DX NIKKOR 10-24 mm F/3.5-4.5G ED