Wanneer we fotograferen lijkt de wereld om ons heen even stil te staan. Het is dan ook dé manier van ontspanning voor ons. Fotografie stelt ons in staat om alle pracht van de natuur en herinnering aan onze reizen vast te leggen.

Biografie

Kay en Esther: twee avonturiers met een buitengewone liefde voor reizen en avontuur. Ons hart gaat sneller kloppen van hiken door de bergen, kamperen onder de sterren en roadtrips maken met onze zelfgebouwde camper. 

Tijdens onze wereldreis (april '18-juni '19) zijn we ons meer en meer gaan verdiepen in fotografie. Verslavende uitwerking. Elke dag leren we bij!What’s in my bag?

Kay en Esther delen hun ervaringen met de Z 50, zowel op het gebied van fotografie als video.Z 50

Doordat wij veel op reis zijn en hiken door de bergen willen we het liefst zo min mogelijk gewicht sjouwen in onze tassen. De compacte en lichtgewicht Z 50 is daarom de ideale camera voor ons. Hij maakt niet alleen schitterende foto’s, maar ook haarscherpe video’s.  Dankzij de indrukwekkende 4k-time-lapse-opnamen en slow-motion functie kunnen we gevarieerde vlogs maken. Doordat we de camera in een handomdraai kunnen verbinden met onze smartphones zijn we in staat om foto's op afstand te schieten en daarna direct beginnen met de nabewerking van de foto’s en video’s. 

Camera bekijken

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Wij fotograferen het liefst landschappen en een groothoeklens is daarbij onmisbaar. De 16-50 is hiervoor uitermate geschikt. Dit objectief is zo plat dat ‘ie altijd wel in onze tas past. Dankzij de snelle scherpstelling en ingebouwde vibratiereductie maakt hij niet alleen scherpe landschapsfoto’s, maar ook portretten met veel details.

Objectief bekijken

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Soms willen we net wat meer details kunnen vastleggen in onze foto’s. Of objecten of dieren dichterbij kunnen halen. De 50-250 lens is de perfecte metgezel voor onze reizen. We schieten er niet alleen schitterende portretten met een zachte bokeh mee, maar ook landschappen dankzij de groothoekfunctie. De automatische beeldstabilisatie zorgt ervoor dat we zelfs bij volledige zoom nog steeds haarscherpe foto’s schieten en 4k video’s filmen.

Objectief bekijken

Ngoc Chau

Artistieke fotografie

Karen van Duijvenbode

Lifestyle fotografie