Wanneer ik fotografeer kan ik echt mezelf zijn, aan de ene kant kun je je verschuilen achter de camera en aan de andere kant heb je volledig de regie in eigen handen. Dit geeft mij zo'n bevrijdend gevoel!

Biografie

Mijn naam is Karen van Duijvenbode, 30 jaar, geboren tussen de weilanden in Assendelft en momenteel wonend in de stad Amsterdam.

Op ongeveer m'n 13e is mijn liefde voor fotografie ontstaan. Thuis hadden we een kleine digitale camera van Nikon liggen om voornamelijk foto's mee te maken tijdens vakantie. Ik vond het een bar interessant toestel dus ging ik er mee op pad en legde ik alles vast wat ik kon vinden. Planten in de tuin, buurjongens & buurmeisjes, vogels, kleding etc etc. Alles ging op de foto!

De dag kwam dat ik niet slaagde voor school en wist dat het met de exacte vakken allemaal niks werd. Van creatief bezig zijn werd ik wel heel gelukkig dus de fotoacademie it was!

Op de academie leerde ik Kiki Rigters kennen waarmee ik momenteel fotografie duo Kee & Kee vorm. We fotograferen voornamelijk mode gerelateerde dingen, zoals shoots voor de bladen, verschillende merken, modellenbureaus etc etc. Ook vinden we het heel erg fijn om veel vrij werk te maken zodat we lekker kunnen experimenteren en doen wat we het liefste doen: fotograferen!

FotogalerijWhat’s in my bag?

Naast fotograferen voor werk vind ik het ook heel erg leuk om in m'n vrije tijd alles vast te leggen. En daar past de Nikon Z50 perfect bij!Z 50

De Z50 is compact, handzaam en ziet er ook nog eens mooi uit! Je hebt het niet door dat je hem om hebt en pakt hem er super snel bij als je een shot wilt maken. Ik vind de Z50 dé perfecte camera om alle situaties in m'n vrije tijd mooi vast te leggen. De camera is snel en makkelijk te bedienen en levert de kwaliteit waar ik naar op zoek ben die ik niet met mijn telefoon kan bereiken. Ook schakel je zo van de fotostand naar de filmstand waardoor je foto's en video's gemakkelijk door elkaar heen kunt maken. Waar ik helemaal blij mee ben is de functie dat je de camera kun connecten met je telefoon. Hierdoor kan ik de beelden meteen naar m'n telefoon sturen en bewerken. Perfect voor als je actief bent op instagram of graag meteen de beelden deelt met je vrienden!

Camera bekijken

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Met deze lens kan ik alle kanten op. Ik heb standaard de 16-50 mm erop zitten zodat ik zeker weet dat ik mooie beelden in allerlei situaties kan schieten. Van portretten tot overview foto's of mooie landschappen. Als ik op pad ben met familie of vrienden gebruik ik voornamelijk deze lens! De lens is heel compact en licht wat natuurlijk ook een heel groot pluspunt is.

Objectief bekijken

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Deze lens heb ik niet altijd bij me omdat de camera hier natuurlijk wat minder compact van wordt. Wanneer ik portretten wil maken waarbij de mensen die ik fotografeer het niet echt door hebben dat ik ze vastleg pak ik de 50-250 mm erbij. Door het grote zoombereik kun je van een best flinke afstand hele mooie portretten schieten. De kwaliteit van de lens is heel crispy en pakt het licht heel mooi. Ook kun je met deze lens op een stedentrip of een weekend in de natuur heel mooi details vastleggen. Bijvoorbeeld karakteristieke gebouwen in een stad of dieren in de natuur.

Objectief bekijken

Ngoc Chau

Artistieke fotografie

by NOMADS

Travel fotografie